Nutriční hodnoty (Osso buco s parmezánovým baby špenátom)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 4 937 kJ / 1 180 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,54 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,70 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,84 g |
| Tuky | 85,85 g |
| – nasycené | 53,64 g |
| – nenasycené | 29,74 g |
| –– mononenasycené | 26,21 g |
| –– polynenasycené | 3,53 g |
| ––– omega 3 | 0,30 g |
| Vláknina | 27,84 g |
| Cholesterol | 255 mg |
| Sodík | 372 mg |
| Sůl | 1,85 g |
| Sacharidy | 36,18 g |
| – cukry | 11,80 g |
| ––– laktóza | 0,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 ks 4 ks telecího masa ze stehna | Telecí kýta | |
| morkovou kost (nebo krůtí stehno s kostí je stejně chutné, zvláště pokud dáváte přednost drůbeži, je levnější) | Kost hovězí | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 150-200 ml 150-200 ml suchého bílého vína | Víno bílé suché | 175 ml |
| 450 ml 450 ml rajčat ve vlastní šťávě | Rajče červené sterilované | |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 3 3 polévkové lžíce slunečnicového oleje | Olej slunečnicový | |
| 2 2 polévkové lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
| 3 stroužky 3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 21 g |
| parmezán | Parmezán | |
| bouquet garni | Petržel nať čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 750-1000 g 750-1000 g mladého (baby) špenátu | Špenát čerstvý | 875 g |
| 2 2 polévkové lžíce panenského olivového oleje | Olej olivový | |
| sladká smetana | Smetana kravská sladká 12% | |
| parmezán | Parmezán | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| na dochucení a ozdobu sušená rajčata naložená v oleji | Rajčata červená sušená v oleji |