Nutriční hodnoty (Bavorské špecle - základní těsto (Spätzle))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 9 467 kJ / 2 263 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,40 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 43,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 50,00 g |
| Tuky | 42,80 g |
| – nasycené | 10,10 g |
| – nenasycené | 20,00 g |
| –– mononenasycené | 14,50 g |
| –– polynenasycené | 5,50 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 15,00 g |
| Cholesterol | 1,30 g |
| Sodík | 2,11 g |
| Sůl | 5,05 g |
| Sacharidy | 368,50 g |
| – cukry | 10,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g polohrubé mouky (část může byt i hrubá) | Mouka pšeničná polohrubá | 500 g |
| 5 5 vajec | Vejce slepičí | 350 g |
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
| 200-250 ml 200-250 ml vody | Voda | 225 ml |
| olej | Olej řepkový | |
| máslo | Máslo kravské |