Nutriční hodnoty (Králík na jalovci s bramboráčky s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 707 kJ / 886 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 3,80 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,30 g |
| Tuky | 84,00 g |
| – nasycené | 41,00 g |
| – nenasycené | 42,00 g |
| –– mononenasycené | 36,00 g |
| –– polynenasycené | 6,00 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,60 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 5,05 g |
| – cukry | 0,75 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| králičí stehna | Králík stehna | |
| 50 g 50 g slaniny ( špeku ) | Špek | 50 g |
| 50 g 50 g anglické slaniny | Anglická slanina | 50 g |
| 150 ml 150 ml bílého suchého vína | Víno bílé suché | 150 ml |
| cca 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| máslo | Máslo kravské | |
| olej | Olej řepkový | |
| sůl | Sůl mořská | |
| bílý pepř | Pepř bílý | |
| brambory | Brambor zimní | |
| mléko | Mléko kravské polotučné 1,5% | |
| mouka | Mouka pšeničná hladká | |
| vejce | Vejce slepičí | |
| niva (100 g na 1 kg brambor) | Niva 50% t. v s. | |
| větší jablko | Jablko čerstvé | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý |