Nutriční hodnoty (Jemná chřestová polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 933 kJ / 940 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 25,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,65 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 14,80 g |
| Tuky | 64,25 g |
| – nasycené | 40,18 g |
| – nenasycené | 22,79 g |
| –– mononenasycené | 17,49 g |
| –– polynenasycené | 5,30 g |
| ––– omega 3 | 0,78 g |
| Vláknina | 34,20 g |
| Cholesterol | 164 mg |
| Sodík | 959 mg |
| Sůl | 2,20 g |
| Sacharidy | 50,40 g |
| – cukry | 17,70 g |
| ––– laktóza | 4,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 250 g 250 g zeleného chřestu | Chřest zelený čerstvý | 250 g |
| 1 1 šalotka | Šalotka čerstvá | |
| 1 1 větší brambora | Brambor zimní | 50 g |
| 1 1 menší petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1 řapík 1 řapík celeru | Celer bulva čerstvá | 500 g |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 50 g 50 g másla | Máslo kravské | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
| 1,5 litru 1,5 litru silného drůbežího vývaru | Vývar kuřecí | 1500 ml |
| zakysaná smetana k podávání (nemusí být) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| pepř bílý mletý | Pepř bílý |