Kynutý jablečný závin

Ikina Kuchařka: Ikina

Doba přípravy: 40 20 porcí Moučníky , Záviny, rolády 4 názory

Suroviny

Těsto:
250 ml mléka
2 žloutky
100 g rozpuštěné hery
2 lžíce rumu
špetka soli
60 g cukru
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
20 g čerstvého droždí nebo 2 lžičky sušeného droždí
dále:
8-10 jablek
skořicový cukr nebo skořice
moučkový cukr
strouhanka nebo mleté ořechy
rozinky
rozpuštěné máslo
vejce na potření
Recept si zatím oblíbilo 6 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny vložíme v uvedeném pořadí do pekárny a necháme vypracovat a vykynout těsto.

  2. Vykynuté těsto rozdělíme na poloviny. Každou část rozválíme na obdélník. Potřeme rozpuštěným máslem, posypeme strouhankou nebo ořechy, nastrouhanými jablky (vymačkat šťávu), posypeme rozinkami, moučkovým cukrem (podle kyselosti jablek), skořicovým cukrem nebo skořicí a zavineme.

  3. Přeneseme na plech vyložený papírem na pečení a necháme ještě 15-20 minut kynout.

  4. Potřeme rozšlehaným vejcem a při 180°C upečeme dozlatova (asi 20 minut).

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 312 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kynutý jablečný závin

Tématické fráze: kynutý jablečný závin jablečný závín kynutý kynutý jablečný závin recept kynuty strudl kynutý závin s jablky kynutý štrůdl s jablky kynutý závin jablečný závin jablečný kynutý závin kynutý závin jablečný recept na kynuty jablečny zavin jablečný štrůdl kynuty jablecny strudl kynutý jablkový závin nejlepší ořechový kynutý závin nejlepší kynuté záviny kynutý jablkový strudl závin jablečny kynuty kynuté jablečné záviny štrůdl recept