Nutriční hodnoty (Rybízový tvarohový dort)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 9 992 kJ / 2 388 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 85,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 85,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
Tuky | 194,24 g |
– nasycené | 88,27 g |
– nenasycené | 87,41 g |
–– mononenasycené | 69,92 g |
–– polynenasycené | 17,49 g |
––– omega 3 | 4,67 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 1,37 g |
Sodík | 673 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 74,30 g |
– cukry | 71,50 g |
––– laktóza | 23,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 celá vejce | Vejce slepičí | 280 g |
4 lžíce 4 lžíce cukru krupice | Cukr bílý | 48 g |
4 lžíce 4 lžíce horké vody | Voda | 72 ml |
4 lžíce 4 lžíce oleje slunečnicového | Olej řepkový | 44 ml |
1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
špetka špetka soli | Sůl mořská | |
citronová kůra (nemusí být) | Citronová kúra čerstvá | |
5 5 vrchovatých polévkových lžic hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | |
1 1 zarovnaná čajová lžička kypřícího prášku do mouky | Kypřící prášek | |
500 g 500 g tučného tvarohu | Tvaroh plnotučný | 500 g |
1 kelímek 1 kelímek smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 250 ml |
1 sáček 1 sáček želatinového ztužovače za studena Dr.Oetker | Ztužovač želatinový | |
5-7 5-7 polévkových lžic cukru | Cukr bílý | |
rybíz nebo jakékoliv ovoce (maliny, jahody, borůvky, mandarinkový kompot...) | Rybíz červený čerstvý |