Nutriční hodnoty (Zapečené špagety s boloňskou omáčkou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 966 kJ / 3 577 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 174,34 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 102,50 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 71,84 g |
| Tuky | 117,56 g |
| – nasycené | 38,07 g |
| – nenasycené | 68,78 g |
| –– mononenasycené | 51,98 g |
| –– polynenasycené | 16,80 g |
| ––– omega 3 | 1,95 g |
| Vláknina | 54,70 g |
| Cholesterol | 300 mg |
| Sodík | 1,32 g |
| Sůl | 3,05 g |
| Sacharidy | 399,90 g |
| – cukry | 32,90 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 0,5 kg 0,5 kg mletého masa (dle chuti - já použila vepřové a hovězí) | Vepřový ořez | 500 g |
| 3 3 malinké cibule (množství záleží na vás) | Cibule čerstvá | 210 g |
| 2 2 velké stroužky česneku | Česnek čerstvý | 140 g |
| 200-300 ml 200-300 ml červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
| 1 balení 1 balení špaget | Špagety pšeničné | 500 g |
| 1-2 plechovky 1-2 plechovky krájených rajčat nebo celých rajčat | Rajče červené čerstvé | |
| 1-2 lžíce 1-2 lžíce oleje | Olej řepkový | 16.5 ml |
| 1 balení 1 balení sýru ke strouhání (30% Eidam) | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| sušená bazalka | Bazalka sušená | |
| oregáno | Oregano sušené | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| sůl | Sůl mořská | |
| čerstvě namletý pepř | Pepř černý mletý | |
| špetka špetka sušeného česneku | Česnek sušený | |
| sušená petržel nebo sušená pažitka | Petržel nať sušená | |
| česneková pasta | Česnek čerstvý |