Hovězí loupaná plec na houbách

1974andrea Kuchařka: 1974andrea

Hovězí maso 7 názorů

Suroviny

4 plátky hovězí loupané plece (cca 1,5 - 2cm vysoké)
hrst sušených hub
1 cibule
kousek špeku
1 polévková lžíce sušené majoránky ( pokud máte čerstvou tím lépe )
1 plochá polévková lžíce čerstvě drceného pepře
2 stroužky česneku
cca 300 ml vývaru
hladká mouka
sůl
olej
Recept si zatím oblíbilo 18 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Plátky masa u šlachy nařízneme, aby se maso nekroutilo, osolíme a důkladně opepříme čerstvě nadrceným pepřem. Tuto část hovězího je dobré připravovat na mírnějším ohni nebo dusit přiklopené v troubě na 170°C asi 3-4 hodiny (já, jakožto vlastník pomalého hrnce, jehož nádobu mohu používat i na sporáku, jsem zvolila přípravu v něm).

  2. Takže nejprve maso z obou stran opečeme na oleji, vyjmeme a vložíme nadrobno nakrájenou cibuli se špekem a sušené nenamočené houby. Restujeme a vrátíme maso. Dosypeme zbytek pepře, podlijeme vývarem asi do poloviny výšky masa a necháme provařit.

  3. Jakmile začne vývar bublat, přendáme nádobu do podstavce pomalého hrnce, přiklopíme a nastavíme na stupeň II na 3 hodiny. Během vaření doléváme postupně podle potřeby vývar a maso můžeme otočit.

  4. Asi v polovině vaření přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Když je maso měkké, vyjmeme ho a přiklopíme, aby neokoralo. Nádobu přendáme opět na sporák (používejte pod ni mřížku k tomu určenou) a necháme šťávu vydusit na tuk.

  5. Zaprášíme moukou, restujeme a podlijeme zbytkem vývaru nebo trochou vody. Zmírníme plamen a necháme ještě za občasného promíchání provařit, dokud se tuk nezačne oddělovat. A máme hotovo. Maso můžeme vrátit k omáčce prohřát.

  6. Jako přílohu bych doporučila bramborovou kaši nebo šťouchané brambory, ale lze i s bramborovým knedlíkem nebo rýží.

Poznámka

Moje recepty a ostatní fotografie najdete na http://inkitchenopen.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 2 984 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí loupaná plec na houbách

  • Dycky Dycky

    Jo, jinak - nejlepší španělské ptáčky byly vždycky z perka;-)

    Odpovědět

  • Dycky Dycky

    Ha, přesně, nedávno jsem se v masně ve svých 54 letech ujišťovala, jestli to péro, co prodávají jako loupanou plec, je opravdu ono:-D. Jinak moc velká dobrota, tohle taky můžem často. Bodík<3

    Odpovědět

  • Marie Svarcova Marie Svarcova

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    dělám velmi podobně - je to velmi dobré:yes::-D ovšem za mých mladých let to bylo péro, teď se musím spokojit s loupanou plecí:-D no nic masíčko je to výborné:-p

    Odpovědět

  • maris maris

    Loupanou plec používám moc ráda, myslím, že je to jedna z nejlepších částí hovězího:yes:. Taky dělám skoro stejně, i v PH, ale můj nejde na sporák, tak je přece jen postup trošku jiný. A nedávám česnek;-):-)
    Určitě jste si pochutnali:-p:-)

    Odpovědět

  • hosta hosta

    Jo, dělám podobně (bez pomalého hrnce), ale na talíři to vypadá o mnoho hůř:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Dělám prakticky stejně :-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí na houbách hovězí plecko na houbách hovězí loupaná plec recepty loupaná plec hovězi plec hovězí loupaná plec hovezí plec recepty plecko na houbách hovězí plec recept hovězí loupaná plec recept recept hovězí loupaná plec recepty hovězí na houbách hovězi plec loupaná hovězi vysoká plec hovězí plecko recept hovezi plecko recepty z hovězí plece hovězí plec vysoká co z hovězí plece hovězí na houbách v troubě