Nutriční hodnoty (Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 550 kJ / 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 34,72 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 24,17 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,55 g |
| Tuky | 28,28 g |
| – nasycené | 12,00 g |
| – nenasycené | 15,68 g |
| –– mononenasycené | 13,14 g |
| –– polynenasycené | 2,54 g |
| ––– omega 3 | 0,16 g |
| Vláknina | 4,48 g |
| Cholesterol | 60 mg |
| Sodík | 1,01 g |
| Sůl | 2,54 g |
| Sacharidy | 111,56 g |
| – cukry | 13,06 g |
| ––– laktóza | 6,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
| mrkev | Mrkev čerstvá | |
| celer | Celer bulva čerstvá | |
| petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 2 lžíce 2 lžíce mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 30 g |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku rýže | Rýže bílá | 125 g |
| 1 hrnek 1 hrnek vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
| gulášová paprika | Paprika sladká | |
| 100 g 100 g 30% tvrdý sýr cc | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
| 1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
| Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku | Vývar hovězí |