Nutriční hodnoty (Lehké rizoto z krůtího masa a vývaru)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 550 kJ / 849 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 34,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 24,17 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 10,55 g |
Tuky | 28,28 g |
– nasycené | 12,00 g |
– nenasycené | 15,68 g |
–– mononenasycené | 13,14 g |
–– polynenasycené | 2,54 g |
––– omega 3 | 0,16 g |
Vláknina | 4,48 g |
Cholesterol | 60 mg |
Sodík | 1,01 g |
Sůl | 2,54 g |
Sacharidy | 111,56 g |
– cukry | 13,06 g |
––– laktóza | 6,50 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 zeleninový bujón | Bujón zeleninový | |
mrkev | Mrkev čerstvá | |
celer | Celer bulva čerstvá | |
petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 lžíce 2 lžíce mraženého hrášku | Hrášek zelený mražený | 30 g |
1/2 hrnku 1/2 hrnku rýže | Rýže bílá | 125 g |
1 hrnek 1 hrnek vývaru | Vývar hovězí | 250 ml |
gulášová paprika | Paprika sladká | |
100 g 100 g 30% tvrdý sýr cc | Sýr kravský tvrdý 30% | 100 g |
1 lžíce 1 lžíce olivového oleje | Olej olivový | 11 ml |
Zbytek vývaru samozřejmě použijeme jako polévku | Vývar hovězí |