Nutriční hodnoty (Domácí fettuccine v rajčatové omáčce)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 3 142 kJ / 751 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 42,68 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 32,68 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 10,00 g |
| Tuky | 31,06 g |
| – nasycené | 9,52 g |
| – nenasycené | 17,50 g |
| –– mononenasycené | 13,40 g |
| –– polynenasycené | 4,10 g |
| ––– omega 3 | 0,13 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 331 mg |
| Sodík | 176 mg |
| Sůl | 0,36 g |
| Sacharidy | 73,70 g |
| – cukry | 2,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| asi 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| olej | Olej řepkový | |
| rajčatový protlak (čerstvá oloupaná rajčata), v nejhorším kečup | Protlak rajčatový | |
| 150 g 150 g mletého masa | Vepřový ořez | 150 g |
| chilli paprička (postačí i chilli v tubě) | Chilli paprička čerstvá | |
| cibule nebo šalotka | Cibule čerstvá | |
| česnek | Česnek čerstvý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| bazalka (nemusí být) | Bazalka čerstvá | |
| sýr | Sýr kravský tvrdý 30% |