Nutriční hodnoty (Zelený květák s bramborem dušený v zakysance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 30,57 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 22,82 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 7,75 g |
Tuky | 85,22 g |
– nasycené | 48,42 g |
– nenasycené | 30,34 g |
–– mononenasycené | 26,70 g |
–– polynenasycené | 3,64 g |
––– omega 3 | 0,48 g |
Vláknina | 3,70 g |
Cholesterol | 736 mg |
Sodík | 279 mg |
Sůl | 0,60 g |
Sacharidy | 61,42 g |
– cukry | 10,82 g |
––– laktóza | 7,32 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
1 1 květák | Květák čerstvý | |
2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
pár kuliček kuliček černého pepře | Pepř černý | |
nové koření | Nové koření | |
špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
sůl | Sůl mořská | |
180 g 180 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |
50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
60 g 60 g másla (na jíšku) | Máslo kravské | 60 g |
2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
pažitka | Pažitka čerstvá | |
kopr | Kopr nať čerstvý | |
petrželka | Petržel nať čerstvá |