Nutriční hodnoty (Zelený květák s bramborem dušený v zakysance)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 4 780 kJ / 1 142 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 30,57 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 22,82 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,75 g |
| Tuky | 85,22 g |
| – nasycené | 48,42 g |
| – nenasycené | 30,34 g |
| –– mononenasycené | 26,70 g |
| –– polynenasycené | 3,64 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 3,70 g |
| Cholesterol | 736 mg |
| Sodík | 279 mg |
| Sůl | 0,60 g |
| Sacharidy | 61,42 g |
| – cukry | 10,82 g |
| ––– laktóza | 7,32 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 květák | Květák čerstvý | |
| 2 2 větší brambory | Brambor zimní | 100 g |
| 2 2 bobkové listy | Bobkový list sušený | |
| pár kuliček kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| nové koření | Nové koření | |
| špetka špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 180 g 180 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 180 ml |
| 50 g 50 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 50 g |
| 60 g 60 g másla (na jíšku) | Máslo kravské | 60 g |
| 2 2 vařená vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| kopr | Kopr nať čerstvý | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá |