Nutriční hodnoty (Šťavnatý švestkový koláč z jablíčkového těsta (Vyhovuje dietě dělená strava podle LK))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 6 665 kJ / 1 593 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 31,26 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 23,90 g |
| Tuky | 17,73 g |
| – nasycené | 4,50 g |
| – nenasycené | 8,60 g |
| –– mononenasycené | 4,98 g |
| –– polynenasycené | 3,62 g |
| ––– omega 3 | 0,31 g |
| Vláknina | 21,60 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 170 mg |
| Sůl | 1,03 g |
| Sacharidy | 316,29 g |
| – cukry | 163,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4 4 velká jablka | Jablko čerstvé | 600 g |
| 100 g 100 g tuku Rama Créme Bonjour | Margarín | 100 g |
| 100 g 100 g fruktózy (nebo třtinového cukru či medu) | Fruktóza | 100 g |
| 100 g 100 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 100 g |
| 100 g 100 g polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 100 g |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| trochu trochu vody (nebo sójového, mandlového mléka) | Voda | |
| 1 1 kypřicí prášek do pečiva | Kypřící prášek | |
| skořice (dle chuti) | Skořice ceylonská | |
| švestky (i jiné ovoce) | Švestky čerstvé |