Nutriční hodnoty (Krémová bramborovo-houbová polévka a svítek s libečkem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 3 483 kJ / 832 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 31,33 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 12,25 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 19,09 g |
Tuky | 20,90 g |
– nasycené | 10,15 g |
– nenasycené | 7,99 g |
–– mononenasycené | 6,13 g |
–– polynenasycené | 1,86 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 26,38 g |
Cholesterol | 296 mg |
Sodík | 207 mg |
Sůl | 0,33 g |
Sacharidy | 116,93 g |
– cukry | 13,04 g |
––– laktóza | 4,90 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
500 g 500 g moučných brambor | Brambor zimní | 500 g |
200 g 200 g čerstvých hub nebo 50 g sušených | Hřib čerstvý | 200 g |
bobkový list | Bobkový list sušený | |
1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
1 KL 1 KL posekného rozmarýnu | Rozmarýn sušený | 5 g |
1/2 KL 1/2 KL tymiánu nebo majoránky | Tymián sušený | 2.5 g |
450 ml 450 ml zeleninového vývaru (z kostky) | Vývar zeleninový | 450 ml |
100 ml 100 ml smetany na vaření | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |
sůl | Sůl mořská | |
mletý pepř | Pepř černý mletý | |
špetku špetku muškátu | Muškát květ sušený | |
petrželka na ozdobu | Petržel nať čerstvá | |
větvička větvička libečku nebo 1 PL sušeného | Libeček čerstvý | |
1 1 celé vejce | Vejce slepičí | 70 g |
sůl | Sůl mořská | |
pepř | Pepř černý | |
2 PL 2 PL hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 20 g |
1-2 PL 1-2 PL mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 22.5 ml |