Nutriční hodnoty (Klasický hospodský guláš (vídeňský))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 473 kJ / 1 308 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 114,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 101,90 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 12,88 g |
| Tuky | 54,36 g |
| – nasycené | 24,98 g |
| – nenasycené | 27,76 g |
| –– mononenasycené | 21,60 g |
| –– polynenasycené | 6,16 g |
| ––– omega 3 | 0,10 g |
| Vláknina | 41,12 g |
| Cholesterol | 281 mg |
| Sodík | 454 mg |
| Sůl | 1,00 g |
| Sacharidy | 79,40 g |
| – cukry | 42,56 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hovězího masa na guláš (nejlépe kližka) | Hovězí kližka | 500 g |
| 500 g 500 g cibule | Cibule čerstvá | 500 g |
| 3 lžíce 3 lžíce sádla | Sádlo vepřové | 45 g |
| 2 lžíce 2 lžíce sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 20 g |
| 4 stroužky 4 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 28 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého nebo drceného kmínu | ||
| 1 1 malý rajčatový protlak | Protlak rajčatový | |
| mletý černý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 lžíce 1 lžíce majoránky | Majoránka sušená | 20 g |
| voda na podlévání | Voda | |
| cibule na ozdobu | Cibule čerstvá |