Vepřové maso na divoko

Suroviny

600 g vepřové kýty
100 g sádla
3 lžíce kořenové zeleniny
cibule
6 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
kousek bobkového listu
svítka tymiánu
2 lžíce rybízové zavařeniny (šípkové)
1/8 l vína
lžička cukru
trochu hl. mouky rozmíchané ve vodě na zahuštění

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme zeleninu dorůžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme.

  2. Měkké maso vyndáme, vybereme koření (vybírám pouze bobkový list a nové koření), přidáme zavařeninu a vše důkladně rozmixujeme.

  3. Můžeme dolít vodou, povařit a zahustit. Pak zalijeme vínem.

  4. Lžičku cukru upražíme do světlehněda na karamel, rozředíme vařící vodou, povaříme a do omáčky přilijeme. Nakonec vrátíme maso.

Komentáře k receptu Vepřové maso na divoko

Předchozí 1 2

Tématické fráze: veprove na divoko vepřové maso na divoko maso na divoko vepřové na divoko recept vepřové plátky na divoko vepřové maso recepty omáčka na divoko veprove nadivoko vepřový plátek na divoko vepřové kotlety na divoko vepřová pečeně na divoko recepty z veproveho masa vepřová kotleta na divoko veprova na divoko vepřový na divoko vepřové maso vepřová kýta na divoko kotlety na divoko vepřová plec na divoko kotleta na divoko