Vepřové maso na divoko

snazilka Kuchař: snazilka

Vepřové maso 20 názorů

Suroviny

600 g vepřové kýty
100 g sádla
3 lžíce kořenové zeleniny
cibule
6 zrnek pepře
3 zrnka nového koření
kousek bobkového listu
svítka tymiánu
2 lžíce rybízové zavařeniny (šípkové)
1/8 l vína
lžička cukru
trochu hl. mouky rozmíchané ve vodě na zahuštění
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle osmahneme zeleninu dorůžova, vložíme na ni osolené plátky masa a cibuli nakrájenou na kolečka, opečeme. Osolíme, okořeníme, podlijeme a dusíme.

  2. Měkké maso vyndáme, vybereme koření (vybírám pouze bobkový list a nové koření), přidáme zavařeninu a vše důkladně rozmixujeme.

  3. Můžeme dolít vodou, povařit a zahustit. Pak zalijeme vínem.

  4. Lžičku cukru upražíme do světlehněda na karamel, rozředíme vařící vodou, povaříme a do omáčky přilijeme. Nakonec vrátíme maso.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 100 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vepřové maso na divoko

1 2

Tématické fráze: veprove na divoko vepřové maso na divoko maso na divoko vepřové na divoko recept vepřové plátky na divoko omáčka na divoko vepřové maso recepty vepřový plátek na divoko vepřové kotlety na divoko vepřová pečeně na divoko vepřová kotleta na divoko veprove nadivoko veprova na divoko vepřový na divoko vepřová kýta na divoko vepřová plec na divoko kotlety na divoko kotleta na divoko plátky na divoko veprove na divvoko

Zapomněl/a jsem heslo