Nutriční hodnoty (Dýňová omáčka k těstovinám)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 2 811 kJ / 672 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 9,36 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 3,67 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 5,69 g |
| Tuky | 53,75 g |
| – nasycené | 35,60 g |
| – nenasycené | 16,69 g |
| –– mononenasycené | 14,69 g |
| –– polynenasycené | 2,00 g |
| ––– omega 3 | 0,48 g |
| Vláknina | 14,47 g |
| Cholesterol | 176 mg |
| Sodík | 109 mg |
| Sůl | 0,25 g |
| Sacharidy | 35,55 g |
| – cukry | 10,18 g |
| ––– laktóza | 4,58 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1/2 1/2 dýně hokaido | Dýně Hokkaidó čerstvá | |
| 1 1 velká cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 250 ml 250 ml zeleninového vývaru | Vývar zeleninový | 250 ml |
| 1 lžička 1 lžička koření adžika | Adžika | 5 g |
| 1 1 velký stroužek česneku | Česnek čerstvý | 70 g |
| 150 ml 150 ml smetany ke šlehání | Smetana kravská sladká 30% | 150 ml |
| 1 špetka 1 špetka muškátového květu | Muškát květ sušený | |
| 1 špetka 1 špetka oregana | Oregano sušené | |
| 1 1 jarní cibulka | Cibulka jarní čerstvá | |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| strouhaný sýr (dle chuti) | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej | Olej řepkový |