Nutriční hodnoty (Jemná omáčka s cuketou, slaninou a mascarpone ( na těstoviny ))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 3 310 kJ / 791 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 11,38 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,16 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 1,22 g |
| Tuky | 79,98 g |
| – nasycené | 36,09 g |
| – nenasycené | 39,62 g |
| –– mononenasycené | 33,41 g |
| –– polynenasycené | 6,21 g |
| ––– omega 3 | 0,14 g |
| Vláknina | 2,98 g |
| Cholesterol | 482 mg |
| Sodík | 1,71 g |
| Sůl | 4,27 g |
| Sacharidy | 5,87 g |
| – cukry | 2,14 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 cuketa | Cuketa čerstvá | 100 g |
| 80 g 80 g slaniny | Špek | 80 g |
| 1 lžíce 1 lžíce sýru mascarpone | Mascarpone | |
| 30 ml 30 ml smetany na vaření (nebo podle potřeby) | Smetana kravská sladká 12% | 30 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 lžíce 1 lžíce másla | Máslo kravské | 10 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| čerstvá bazalka | Bazalka čerstvá | |
| uvařené libovolné těstoviny | Těstoviny pšeničné |