Nutriční hodnoty (Bramborový a jablečný koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 76,58 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 67,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 9,22 g |
| Tuky | 77,48 g |
| – nasycené | 44,28 g |
| – nenasycené | 28,00 g |
| –– mononenasycené | 23,81 g |
| –– polynenasycené | 4,18 g |
| ––– omega 3 | 0,80 g |
| Vláknina | 24,61 g |
| Cholesterol | 718 mg |
| Sodík | 2,24 g |
| Sůl | 5,42 g |
| Sacharidy | 104,47 g |
| – cukry | 59,25 g |
| ––– laktóza | 2,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 1 listové těsto nebo křehké | Listové těsto | |
| 5 5 větších vařených brambor ve slupce | Brambor zimní | 250 g |
| 3 3 šťavnatá jablka | Jablko čerstvé | 450 g |
| 1-2 1-2 červené cibule | Cibule červená čerstvá | 103.5 g |
| cca 20 dkg cca 20 dkg sýra raclette (když ho nahradit, tak blaťáckým zlatem) | Eidam 45% t. v s. | 200 g |
| 6 plátků 6 plátků tyrolského špeku | Špek | |
| 1/2 1/2 červené papriky (kapie) | Paprika červená čerstvá | 75 g |
| 1 1 kysaná smetana (creme fraiche) | Smetana kravská zakysaná 12% | |
| 2 2 větší čerstvá vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| špetka špetka bylinkové soli | Sůl bylinková | |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| tymián | Tymián sušený |