Myslivecký guláš

yanull Kuchařka: yanull

Jiné maso 18 názorů

Suroviny

sádlo
slanina
cibule
česnek
celý pepř
kmín
nové koření
jalovec
špetka tymiánu
bobkový list
majoránka
červená mletá paprika
chilli paprička nebo pálivá paprika
kečup
houby
srnčí maso
okurka
citronová kůra
hořčice
Recept si zatím oblíbilo 22 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Na sádle rozškvaříme 3 plátky slaniny, přidáme pokrájenou cibuli, raději více než méně, já dávám 3 a tu osmažíme do zlatohněda, přidáme lžíci cukru a karamelizujeme.

  2. Do tohoto základu dáme maso pokrájené na kostky a prudce restujeme, aby se zatáhlo, ale zatím nesolíme.

  3. Pak přidáme 4 lžíce kečupu a 2 lžíce sladké papriky, osolíme a dáme všechno koření, kromě majoránky.

  4. Podlijeme vodou a chvíli dusíme, asi za 20 minut přidáme houby, dávám z mrazáku, kdo má sušené, předem je namočí.

  5. Když je maso téměř měkké, zahustíme ho záklektkou z polohrubé mouky a vody, polohrubou mouku dávám záměrně, je lepší než hladká a vše řádně provaříme.

  6. Do téměř hotového guláše dáme 2 okurky nakrájené na kostičky, 2 lžičky hořčice, utřený nebo prolisovaný česnek, tím nešetřím, majoránku a trošku strouhané citronové kůry z dobře omytého citronu. Podáváme s houskovým knedlíkem, ale je výborný i s chlebem.

Poznámka

Vyzkoušela jsem už hodně gulášů, ale tento nám chutná ze všech nejvíce. Kdo nemá maso z divočiny, může ho nahradit hovězím, nejlepší je kližka. Nikomu nevymlouvám papiňák, ale nejlepší guláš je, když se vaří dlouho a pozvolna, to má pak tu správnou sílu a s dobrým kořením i ten správný říz :-))

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 272 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Myslivecký guláš

  • Lucka Lucka(neregistrovaná)

    yanull: vetsi blbost jsem snad neslysela... Do studene vody se rozhodne zadne bilkoviny ani vitaminy nevylouhuji.. Co se vylouhuje jsou mineralni latky a to az pri vareni (proto se delaji vyvary)... Pri tom vareni se take spousta vitaminu vylozene znici... Bilkovina tim ale neutrpi zadnou ujmu... ;-)

    Odpovědět

  • mikulas mikulas

    je dobry v sobotu ho udelam pro hosty :-D

    Odpovědět

  • zdena 3 zdena 3

    Dělala jsem z kližky a vynikající. Bodík letí.:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • zuzkabaricikova zuzkabaricikova

    Opravdu super. Zkuste a budete spokojeni- je to požitek.:yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • jahoda jahoda

    Jelikož máme známého myslivce, tak jsem mohla vyzkoušet i tento gulášek, držela jsem se přesně receptu a dávám mu za 1*. To přidání hořčice+okurek+česnek úplně nakonec jsem neznala a nemělo to chybu. Než jsem přijela z práce, zůstal jen hrnec:-D
    Bezva recept:-K:yes:14

    Odpovědět

  • Jenda1 Jenda1

    Jani, gulášek má krásnou barvu a podle ingrediencí musí být i voňavý:-p:-p. S tím papiňákem máš pravdu, v něm ten správný glanc nedocílíš. S gulášem se musíš pomazlit a udělat si na něj čas. :-!:-)):yes::yes::-K +8

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Bibi, chováme vlastní kdákalky a krmíme je ekologicky, tudž se nám odmění žlutými žloutky. ;-) Vím, že to vypadá, jako když mám doma zvěřinu na dosah ruky, ale to je pouhé zdání. Několikrát ročně jsme kouskem obdarováni a pak z toho dělám tyto pokrmy. Tolik odpovědi na otázky a za bodíky všem děkuji. :-K Jestli vyzkoušíte, budu se těšit na vaše názory, třeba zánte lepší, ale podělila jsem se, i když gulášů je tu opravdu na výběr hodně. :-):-K

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Tak to vypadá báječně a nejen na fotce:yes:+7.

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Uáááááááá, to je mazec;-);-);-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Dávám ti 4.boda:yes:,já na něj zapomněla;-)

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    Yanull, krásný už na pohled, ale na takové masíko, nemáme štěstí i když nám toho tady jako živého lítá plno:-D Čím to, že máš ty knedlíky tak žluté:-?:-O

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    yanull - netvrdím, že nemáš pravdu, ale konkrétně my sice milujem zvěřinu,mně její spcf.vůně nevadí, ostatním dost, takže proto. Jinak samozřejmě, ať si to každý dělá dle svého, já jen písla svůj názor ;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    Ještě si dovolím napsat jednu všeobecnou poznámku k masu. Někdo má ve zvyku namáčet např. domácího králíka přes noc do studené vody. Z toho úplně šílím, protože všechny bílkoviny a jiné prospěšné vitamíny, které v tom masu jsou, se vyluhují do vody, která se pak vylije a to mi připadá z hlediska výživy naprosto, s prominutím, zhovadilé. :-( Ne nadarmo se v některých receptech uvádí, že se nemá maso ani umývat pod tekoucí vodou, ale jen otřít vlhkou utěrkou.

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    eevzi: a co kdyby jsi zkusila toto? http://www.toprecepty.cz/recept/1980-kanci-hrbet-s... a nebo si zadej do některého vyhledávače kančí maso a tam najdeš tolik odkazů na recepty, že můžeš vařit o tu duši :-):-p;-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(autor receptu)

    spagetko, nemám nic proti marinádě, ale můj názor je ten, že když to maso budu dávat do mléka a pak ještě do marinády, tak se tím připravím právě o tu specifickou vůni¨a chuť, kterou zvěřina má. Do mléka se většinou dávají vnitřnosti, jako jsou játra a hlavně ledvinky, ne? Ale každý ať dělá, co se mu osvědčilo. Já mám maso měkké vždy i bez naložení, dělala jsem kančí na červeném víně a také bez problémů. Navíc v tomto guláši je kromě rozmarýnu koření, které používáš i Ty, ale do marinády, já to vařím přímo :-):-p;-)

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kančí guláš recept srnčí guláš myslivecky gulas z divociny kančí guláš naložení naložení masa na guláš jak naložit maso na guláš nejlepsi kanci gulas guláš z králíka myslivecký srnčí guláš naložení divočiny srnci gulas po myslivecku kančí guláš myslivecké recepty srnčí guláš recept nejlepší srnčí guláš naložené maso na guláš gulas guláš z kance marináda na kanči maso naložení kančího masa na gulas

Zapomněl/a jsem heslo