Nutriční hodnoty (Apfelküchlein - Jablka v županu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 6 968 kJ / 1 665 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 29,09 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 7,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 21,73 g |
| Tuky | 45,69 g |
| – nasycené | 7,11 g |
| – nenasycené | 33,34 g |
| –– mononenasycené | 26,10 g |
| –– polynenasycené | 7,25 g |
| ––– omega 3 | 0,79 g |
| Vláknina | 25,30 g |
| Cholesterol | 426 mg |
| Sodík | 1,12 g |
| Sůl | 2,74 g |
| Sacharidy | 271,79 g |
| – cukry | 178,25 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 4-5 4-5 jablek | Jablko čerstvé | 675 g |
| 120 g 120 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 120 g |
| 40 g 40 g mletých lískových ořechů | Lískový ořech mletý | 40 g |
| 1/3 lžičky 1/3 lžičky soli | Sůl mořská | 2.6666667461395264 g |
| 3-4 lžíce 3-4 lžíce cukru (podle chuti) | Cukr bílý | 87.5 g |
| 1-2 lžičky 1-2 lžičky vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 7.5 g |
| 150 ml 150 ml jablečného moštu | Šťáva z jablka | 150 ml |
| 2 2 žloutky | Vaječný žloutek | 46 g |
| 2 2 bílky | Vaječný bílek | 66 g |
| 1 lžička 1 lžička oleje | Olej řepkový | 5 ml |
| citronová šťáva | Šťáva z citrónu | |
| olej na smažení | Olej řepkový | |
| moučkový cukr na posypání (nebo skořicový cukr) | Cukr bílý |