Nutriční hodnoty (Bezlepkové jablečné donuty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 14 307 kJ / 3 420 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 52,23 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,51 g |
Tuky | 175,02 g |
– nasycené | 17,68 g |
– nenasycené | 140,79 g |
–– mononenasycené | 100,20 g |
–– polynenasycené | 40,59 g |
––– omega 3 | 11,67 g |
Vláknina | 20,28 g |
Cholesterol | 1,04 g |
Sodík | 908 mg |
Sůl | 2,56 g |
Sacharidy | 398,70 g |
– cukry | 218,70 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g |
1 1 malý bílý jogurt (150g) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
2 2 střední jablka | Jablko čerstvé | 300 g |
1 sáček 1 sáček čokoládového pudinku | Puding v prášku | 48 g |
160 g 160 g bezlepkové mouky (universální od Schäru) | Mouka pohanková | 160 g |
2 lžíce 2 lžíce jablečné vlákniny (z lékárny) | Vláknina jablečná | |
140 g 140 g oleje | Olej řepkový | 140 ml |
3/4 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g |
1/2 lžičky 1/2 lžičky xantanové gumy | E415 - Xanthan | |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
čokoláda na polevu | Čokoláda mléčná 30% | |
mák | Mák modrý | |
kokos | Kokos strouhaný | |
mleté ořechy atd. | Vlašské ořechy mleté |