Nutriční hodnoty (Bezlepkové jablečné donuty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 14 307 kJ / 3 420 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 52,23 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,72 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 17,51 g | 
| Tuky | 175,02 g | 
| – nasycené | 17,68 g | 
| – nenasycené | 140,79 g | 
| –– mononenasycené | 100,20 g | 
| –– polynenasycené | 40,59 g | 
| ––– omega 3 | 11,67 g | 
| Vláknina | 20,28 g | 
| Cholesterol | 1,04 g | 
| Sodík | 908 mg | 
| Sůl | 2,56 g | 
| Sacharidy | 398,70 g | 
| – cukry | 218,70 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 4 4 vejce | Vejce slepičí | 280 g | 
| 3/4 hrnku 3/4 hrnku cukru krupice | Cukr bílý | 187.5 g | 
| 1 1 malý bílý jogurt (150g) | Jogurt kravský bílý 1,5% | |
| 2 2 střední jablka | Jablko čerstvé | 300 g | 
| 1 sáček 1 sáček čokoládového pudinku | Puding v prášku | 48 g | 
| 160 g 160 g bezlepkové mouky (universální od Schäru) | Mouka pohanková | 160 g | 
| 2 lžíce 2 lžíce jablečné vlákniny (z lékárny) | Vláknina jablečná | |
| 140 g 140 g oleje | Olej řepkový | 140 ml | 
| 3/4 3/4 prášku do pečiva | Kypřící prášek | 9 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky xantanové gumy | E415 - Xanthan | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g | 
| čokoláda na polevu | Čokoláda mléčná 30% | |
| mák | Mák modrý | |
| kokos | Kokos strouhaný | |
| mleté ořechy atd. | Vlašské ořechy mleté |