Nutriční hodnoty (Křehký jahodovo-rebarborový koláč)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 28 602 kJ / 6 836 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 126,81 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 100,25 g |
| Tuky | 242,27 g |
| – nasycené | 70,92 g |
| – nenasycené | 157,05 g |
| –– mononenasycené | 112,99 g |
| –– polynenasycené | 44,06 g |
| ––– omega 3 | 11,38 g |
| Vláknina | 26,70 g |
| Cholesterol | 788 mg |
| Sodík | 431 mg |
| Sůl | 1,63 g |
| Sacharidy | 1 023,75 g |
| – cukry | 403,35 g |
| ––– laktóza | 13,05 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 3 hrnky 3 hrnky hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 750 g |
| 1 hrnek 1 hrnek cukru krupice | Cukr bílý | 250 g |
| 1 hrnek 1 hrnek mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 250 ml |
| 1/2 hrnku 1/2 hrnku oleje | Olej řepkový | 125 ml |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 1 1 kypřicí prášek | Kypřící prášek | |
| 300 g 300 g jahod | Jahody čerstvé | 300 g |
| 300 g 300 g rebarbory | Rebarbora čerstvá | 300 g |
| 100 g 100 g másla | Máslo kravské | 100 g |
| 140 g 140 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 140 g |
| 100 g 100 g cukru | Cukr bílý | 100 g |
| tuk na vymazání formy | Margarín | |
| mouka na vysypání formy | Mouka pšeničná hladká |