Nutriční hodnoty (Vepřová slezina plněná, jako studené pohoštění)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 1 343 kJ / 321 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 54,78 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 54,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,78 g |
| Tuky | 9,24 g |
| – nasycené | 3,04 g |
| – nenasycené | 6,18 g |
| –– mononenasycené | 3,99 g |
| –– polynenasycené | 2,19 g |
| ––– omega 3 | 0,06 g |
| Vláknina | 0,96 g |
| Cholesterol | 924 mg |
| Sodík | 294 mg |
| Sůl | 0,90 g |
| Sacharidy | 4,20 g |
| – cukry | 3,60 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g vepřové sleziny (asi 1 větší kus) | Slezina vepřová | 300 g |
| 60 60 g eidam nakrájený na delší špalíčky | Sýr kravský tvrdý 30% | |
| 50 50 g špek nakrájený na delší špalíčky | Špek | |
| 60 g 60 g masitá paprika nakrájená na delší proužky | Paprika červená čerstvá | 60 g |
| lahůdková cibulka podélně rozkrojená | Cibulka jarní čerstvá | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| olej nebo sádlo na smažení | Olej řepkový | |
| 3 3 silnější párátka, nebo menší špejličky |