Pražma
Pražma má jako ryba velmi chutné bílé maso a minimum kostí. Hodí se k ní krátká tepelná úprava a maso tak zůstane krásně šťavnaté. Na dochucení stačí jednoduše jen sůl a pepř, po upečení také petrželka a jarní cibulka.
Suroviny pro 1 porce
1porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 554 kJ / 132 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,02 g |
Tuky | 14,70 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 39 mg |
Sodík | 0 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 0,02 g |
Postup přípravy
Krok 1: Čerstvou pražmu dobře omyjeme a důkladně, je-li to potřeba, vyčistíme břišní dutinu. Rybu následně osušíme. Z obou stran rybu na boku 3x až 4x šikmo nařízneme, dokud nám nůž nenarazí na žeberní kost.
Krok 2: Poté rybu z obou stran pokapeme pár kapkami olivového oleje, který pečlivě vetřeme i do zářezů. Následně rybu vydatně osolíme, opepříme a necháme chvilku odležet.
Krok 3: Rozpálíme pánev, do které dáme lžíci přepuštěného másla. Jakmile je rozpálená, tak velmi rychle přes sítko poprášíme rybu z obou stran velmi lehce hladkou moukou a vložíme do rozpáleného másla.
Krok 4: Opékáme zprudka postupně z obou stran do zlaté barvy. Opečenou rybu, která je velmi pevné konzistence, při servírování zdobíme jemně sekanou jarní cibulkou a petrželovou natí.
Krok 5: Vhodnou přílohou je buď nic, tedy ryba jen tak jako chuťovka, opečená bylinková bageta nebo chléb focaccia.
Zveřejněno 17. 4. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Moje poznámka
Pražma
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ODzB
Nejnovější recepty
Rychlé máslové sušenky
Přidáno před 7 hodinami
Červená řepa s fetou a rukolou
Přidáno před 7 hodinami
Vepřová krkovička se špenátem a červenou řepou
Přidáno před 10 hodinami
Husí játra na špeku s kedlubnou a žampiony (pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 12 hodinami
Švýcarské rybí filé
Přidáno před 13 hodinami
Chia pohár s kakaem, zakysanou smetanou, tvarohem a ovocem (vhodné pro diabetiky typu 2)
Přidáno před 16 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Linecké košíčky s vanilkovým krémem
Neregistrovaný před 36 minutami
Extra rychlé lívance
Neregistrovaný před 51 minutami
Vídeňské brambory
Neregistrovaný před 1 hodinou
Kanellbular - skořicové šneky
Neregistrovaný před 2 hodinami
Ovesný koláč s jogurtem, jablky a lesním ovocem
Kaill před 3 hodinami
Žampiónová polévka
Kajkajak před 3 hodinami
Domácí kuřecí nugety
Neregistrovaný před 3 hodinami
Bramboračka
Neregistrovaný před 3 hodinami
Palačinky ze zakysané smetany
Neregistrovaný před 3 hodinami
Kmíňák - kmínový chéb s jogurtem
novaCZECH před 3 hodinami
Tématické fráze:
pražma recept,
prazma,
prazma recepty,
recept na pražmu,
pražma zlata,
recept pražma,
ryba pražma,
pražma zlatá recept,
jak připravit pražmu,
pražma zlata recepty,
jak udělat pražmu,
příprava prazmy,
recepty na pražmu,
recepty pražma,
pražma na másle,
prazma obecná recepty,
prazma priprava,
pražma ryba,
prazma na grilu,
recept pražma zlatá
Suroviny:
pražma,
olej olivový,
mouka hladká,
ghee,
sůl,
pepř,
cibulka jarní,
nať petrželová
Komentáře (4)