Nutriční hodnoty (Žampionky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 894 kJ / 2 604 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 35,96 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 9,56 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 26,41 g |
| Tuky | 115,09 g |
| – nasycené | 69,04 g |
| – nenasycené | 41,53 g |
| –– mononenasycené | 35,88 g |
| –– polynenasycené | 5,65 g |
| ––– omega 3 | 0,69 g |
| Vláknina | 6,82 g |
| Cholesterol | 578 mg |
| Sodík | 111 mg |
| Sůl | 0,88 g |
| Sacharidy | 352,62 g |
| – cukry | 112,25 g |
| ––– laktóza | 1,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 225 g 225 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 225 g |
| 125 g 125 g másla | Máslo kravské | 125 g |
| 100 g 100 g kukuřičného škrobu (gustin, maizena apod, já jsem dala Krémový prášek, který je už s vanilkovou příchutí) | Škrob kukuřičný | 100 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| špetička špetička soli | Sůl mořská | |
| 1/2 1/2 kypřícího prášku do pečiva (= 8 g) | Kypřící prášek | |
| 100 g 100 g moučkového cukru | Cukr bílý | 100 g |
| pokud máte čistý kukuřičný škrob | Škrob kukuřičný | |
| vanilku na ochucení | Vanilkové lusky | |