Krůtí holanďani

Suroviny

1000 g mletého krůtího masa
200 g strouhaného sýra (dávám Goudu nebo Ementál)
100 ml mléka
koření dle chuti (já dávám Farmářský burger od Vitany)
strouhanka na obalení

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy dáme maso, mléko, nastrouhaný sýr a koření. Směs dobře promícháme, přikryjeme fólií a dáme alespoň na hodinu odležet do lednice. Ale pokud opravdu spěcháte, stačí odležet alespoň 5 minut.

  2. Z odleželé směsi děláme placičky, které obalíme ve strouhance. Obalené holandské řízky smažíme v rozpáleném oleji nebo na sádle dozlatova (já nejraději používám ghí). Nesmažíme příliš zprudka, aby se řízky stihly propéct, ale strouhanka nebyla spálená. Usmažené řízky necháme okapat na papírových utěrkách.

Poznámka od kuchařky

Můj web: http://www.miskakulicka.cz/

Komentáře k receptu Krůtí holanďani

K receptu nejsou žádné komentáře.