Nutriční hodnoty (Novoanglický clam chowder - rybí polévka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 16 305 kJ / 3 897 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 93,50 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 64,31 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,18 g |
| Tuky | 283,60 g |
| – nasycené | 178,91 g |
| – nenasycené | 95,73 g |
| –– mononenasycené | 81,77 g |
| –– polynenasycené | 13,97 g |
| ––– omega 3 | 1,76 g |
| Vláknina | 28,63 g |
| Cholesterol | 913 mg |
| Sodík | 7,39 g |
| Sůl | 17,15 g |
| Sacharidy | 232,58 g |
| – cukry | 72,88 g |
| ––– laktóza | 39,50 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 40 dkg 40 dkg drcených škeblí srdcovek v plechovce (plechovkách jsou už uvařené, ty stačí jen prohřát) | ||
| 10 dkg 10 dkg pancetty | Pancetta | 100 g |
| 1 šálek 1 šálek jemně pokrájené cibule | Cibule čerstvá | 250 g |
| 1 šálek 1 šálek drobně nakrájeného řapíkatého celeru | Celer řapíkatý | |
| 2 2 šálky brambor (na kostky tak 1 cm) | Brambor zimní | 100 g |
| 1 šálek 1 šálek drobně nakrájené mrkve | Mrkev čerstvá | 200 g |
| 3/4 šálku 3/4 šálku másla | Máslo kravské | 187.5 g |
| 3/4 šálku 3/4 šálku hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 187.5 g |
| 1 litr 1 litr smetany | Smetana kravská sladká 12% | 1000 ml |
| 2 lžíce 2 lžíce červeného vinného octa | Ocet vinný červený | 30 ml |
| 1,5 lžičky 1,5 lžičky soli | Sůl mořská | 12 g |
| mletý černý pepř na dochucení | Pepř černý mletý |