Nutriční hodnoty (Vánočka pro diabetiky)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 16 088 kJ / 3 845 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 115,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 47,95 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 68,00 g |
| Tuky | 189,02 g |
| – nasycené | 95,44 g |
| – nenasycené | 84,01 g |
| –– mononenasycené | 62,34 g |
| –– polynenasycené | 21,67 g |
| ––– omega 3 | 1,06 g |
| Vláknina | 21,00 g |
| Cholesterol | 944 mg |
| Sodík | 571 mg |
| Sůl | 2,60 g |
| Sacharidy | 409,54 g |
| – cukry | 38,74 g |
| ––– laktóza | 13,14 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 50 g 50 g sypkého sladidla (na bázi steviol-glykosidů) | E951 - Aspartam | |
| 150 g 150 g másla (nebo Hery) | Máslo kravské | 150 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rozinek | Rozinky | 30 g |
| 2 lžíce 2 lžíce rumu | Rum | 34 ml |
| 4 lžíce 4 lžíce mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 60 ml |
| 2 2 kypřící prášky do pečiva | Kypřící prášek | |
| citronová kůra (dle chuti) | Citronová kúra čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 kapky 2 kapky vanilkového extraktu | Aroma vanilkové | |
| 60 g 60 g mandlí | Mandle neloupané | 60 g |
| vejce na potření | Vejce slepičí |