Řecké zelí

JanaDorazinova Kuchařka: JanaDorazinova

Doba přípravy: cca 20 min + uležení individuálně Saláty 94 názorů

Suroviny

cca půl hlávky bílého zelí ( ne raného! )
1 větší palička česneku
2-4 feferonky nebo čili papričky (podle chuti)
2 lžíce soli
1 až 1 a půl litru vody
Recept si zatím oblíbilo 25 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Hlávkové zelí nakrájíme na větší kusy. Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Použijeme větší sklenici 2-3 litrovou a střídavě prokládáme zelím, česnekem, papričkami nasekanými nadrobno až sklenici do 3/4 zaplníme. Vodu převaříme se solí, necháme vychladnout a zelí zalijeme. Necháme stát v tmavší místnosti 2-3 týdny.

Poznámka

Vynikající přikusování k oslavám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 304 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Řecké zelí

  • sibilla40: ;-):yes: děkuji :-)

    Odpovědět

  • sibilla40 sibilla40

    moc dobre zeli.... v recku se tomu rika "tursi" v tomto nalevu se dela jak;akoliv zelenina ..... voda po vykvaseni,zdrava pro tlu.strevo obsahuje probiotika ,cisti streva a moc dobre projimadlo
    nuze se vynechat i to palive ......
    samozrejmne davam moc:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • Honza:;-):yes: dobrý nápad :-)

    Odpovědět

  • Honza Honza(neregistrovaná)

    ...pro fajnsmekry.Pridejte při nakladani CELER,osobne ho krajim cca na hranolky.Perfektni kombinace s česnekem.
    Dobrou chut !;-);-):-p

    Odpovědět

  • Jiřina Jiřina(neregistrovaná)

    Vypadá to skvěle! :-p

    http://www.hernimesto.cz/postrehove/kolekce-objektu

    Odpovědět

  • magdalenka: Taže dobrá zpráva, dá se použít. Díky, Magdi:-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Jana Remkova: ak si dobre pamätám, ja som "mixla" nový lák s časťou starého, keď som robila druhýkrát...;-)

    Odpovědět

  • Chuchu: Mám radost;-). Ohledně toho nálevu..popravdě jsem to nezkoušela, fakt nevím, ale myslím, že by to nemělo vadit;-)

    Odpovědět

  • Chuchu Chuchu(neregistrovaný)

    Jana Remkova: Jani, vyzkoušela jsem a je to prostě vynikající, chlapi mi málem utrhli ruce. Zítra dělám další a do 5 l sklenice. Mám dotaz - dá se použít ten nálev z toho dřívějšího zelí? je totiž bezvadně ostrý a i jinak akorát. Díky za odpověď a dávám :-p:yes:

    Odpovědět

  • Denynisios: Uzavřená;-), ale ne nějak moc utáhnutá.

    Odpovědět

  • Denynisios Denynisios(neregistrovaný)

    Zdravím, chtěl bych se zeptat, zda-li má být sklenice uzavřená nebo otevřená? http://www.toprecepty.cz/recept/26947-recke-zeli/

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova(autorka receptu)

    Pejli: No, bylo by fajn ho mít na Silevstra, co??;-)

    Odpovědět

  • Pejli Pejli

    Dneska mi přišla chut na tohle skvělé řecké zelí:Musím to napravit a konečně se donutit si ho udělat :yes:

    Odpovědět

  • Eliza: Jojo, už je zase čas, taky ho chci udělat;-)

    Odpovědět

  • Eliza Eliza

    Tak jsem dnes zase nakládala, moc se těším, až ochutnám.:-p

    Odpovědět

1 2 3 4 6 7

Tématické fráze: řecké zelí nakládané řecké zeli recept na recke zelí řecké zelí recept řecké nakládané zelí řecké zelí recepty salát z raného zelí recept řecké zelí řecké recepty zeli po recku nakladane zeli s česnekem jak naložit hlávkové zelí do sklenic nakladane zeli po recku rané zelí recept retske zeli naložené bíle zeli s česnekem řecké kysané zelí řecký salát ze zelí řecký zelí reckézelí

Zapomněl/a jsem heslo