Nutriční hodnoty (Těstoviny s restovanou hlívou ústřičnou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 10 537 kJ / 2 518 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 91,45 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 30,40 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 61,05 g |
| Tuky | 63,97 g |
| – nasycené | 27,53 g |
| – nenasycené | 32,08 g |
| –– mononenasycené | 26,77 g |
| –– polynenasycené | 5,31 g |
| ––– omega 3 | 0,96 g |
| Vláknina | 16,95 g |
| Cholesterol | 188 mg |
| Sodík | 994 mg |
| Sůl | 2,30 g |
| Sacharidy | 386,69 g |
| – cukry | 21,75 g |
| ––– laktóza | 11,40 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g semolinových těstovin fusilli nebo penne | Těstoviny pšeničné | 500 g |
| voda na vaření | Voda | |
| sůl | Sůl mořská | |
| 2 PL 2 PL olivového oleje | Olej olivový | 22 ml |
| 2-3 stroužky 2-3 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 17.5 g |
| 400 400 g čerstvé hlívy ústřičné ( já jsem měla 2 balení po 200g, běžně lze koupit např. v Kauflandu ) | Hlíva ústřičná syrová | |
| 100 g 100 g uzené šunky v plátcích ( např. Schwarzwaldské ) | Šunka vepřová uzená | 100 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| pepř | Pepř černý | |
| 300 g 300 g zakysané smetany | Smetana kravská zakysaná 12% | 300 ml |
| nahrubo nastrouhaný parmazán ( větší hrst ) | Parmezán |