Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí nudličky po Sečuánsku

Provoňte vaši kuchyň Asií a připravte si rychlou a jednoduchou směs s kuřecím masem se zeleninou, bambusovými výhonky, štiplavě pikantní zásluhou chilli papričky. Pokud jako přílohu zvolíte rýži, určitě nešlápnete vedle.

Hodnocení receptu je 4,7 (8×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 30 min

40 min (10 min příprava + 30 min tepelná úprava)

6. 5. 2011 12:45

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie2 974 kJ / 711 kcal
Bílkoviny123,98 g
Tuky5,83 g
Vláknina12,45 g
Cholesterol 275 mg
Sodík 2,99 g
Sůl7,10 g
Sacharidy37,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Nevšední chuťové zážitky, zvlášť když se to pořádně "opálí" :-K

kandellla

8. 2. 2015 11:06

Kečup??:-((

Pepe

14. 11. 2014 20:20

mata3636:

Zrejme moja informácia pochádza z iného zdroja. Kedze poznám celkom dobre (ako zákazník) dvoch majitelov cínskych restaurácií, predtým, nez som zacal hladat secuánske korenie, tak som sa radil s nimi. Obidvaja mi nezáväzne na seba povedali to, co som napísal. Kazdý z nich je z inej oblasti Cíny, ale informáciu mi podali rovnakú.
Uznávam, ze tá informácia je odlisná od Vasej, ale to je tak, ako jeden môj kolega tvrdí, ze ked navstívil Madarsko, vzdy jedol gulás a vzdy bol stiplavý. Ja som urcité obdobie chodieval do Madarska 2 a viackrát do mesiaca a kedze zboznujem gulás, tak som ho vzdy jedol. Nebol stiplavý ani raz.

mata3636 mata3636

14. 11. 2014 15:00

Pepe:mýlite, s tým chilli. Pred pár dňami som na TV Paprika pozerala reláciu "Světové pochoutky". Kuchárka, ktorá v relácii účinkuje, cestuje po celom svete, ochutnáva všelijaké dobroty a špeciality a potom ich, trocha prispôsobené svojej kuchyni, varí doma. Tentoraz bola v provincii Sečuán, názov mesta si už nepamätám. Spolu s čínskou priateľkou bola v reštaurácii, ktorá je vyhlásená svojím "horúcim kotlíkom". Bolo v ňom kopec chilli a sečuánskeho korenia. Takže vaše tvrdenie, že sa chilli v tomto prípade nepoužíva, nie je pravdivé.

Jitkas

14. 11. 2014 10:33

Pepe: Opak je pravdou, secuanska kuchyne je velice pikantni, protoze pouziva hodne palivou papricku, cesnek a secunsky pepr, ktery, tady mate pravdu, neni sam o sobe "palivy", ale ma zajimavou vlastnost, funguje v ustech a v hrdle jako narkotikum, tudiz v pokrmech palivost papricky (zdanlive) trochu zmirni. Ale o tom jiz pise Nonya, skoda, ze jste si neprecetl jeho recept na "Secuanske kure Kung Pao". V Cine pouzivaji smes koreni s nazvem Malà (tez pinyin), kt. prave obsahuje velke mnozstvi palive papricky a secuanskeho pepre.

Pepe

13. 11. 2014 22:49

Jedlá s názvom "secuánsky" sú v prvom rade preto, ze obsahujú secuánske korenie. Ja ho mám doma a rozhodne to nie je ziadna explózia. Rozdiel od korenia, ktoré sa bezne pouzíva v Európe je v tom, ze má úzasnú arómu, ktorú bezné korenie ani cerstvo zomleté nemá.
Chili v jedlách s názvom "secuánsky" (-a,-e) neexistuje.
Prerazilo by totizto chut tohoto typického korenia a potom by to bolo mozno mexické alebo thajské atd. V európskych cínskych restauráciách je velkou zriedkavostou stretnút sa s týmto korením v nejakom jedle.
Dôvody sú minimálne 2:
a) pôvod Cínanov a teda kuchyne, ktorú ponúkajú
b) cena korenia

Leys

21. 12. 2012 05:24

Já teda musím souhlasit s tím, že by se to mělo jmenovat alespoň- sečuán po česku.. protože už jen to, že u číňanů dochudujou místo soli rybí omáčkou a určitě tam nedávají protlak (a to by samozřejmě nebylo všechno) je dosti matoucí při současném názvu. Nejsem nijak proti počešťování, když to někomu chutná, ale určitě by se věci měly pojmenovávat správnými jmény.

Nadja Nadja

9. 6. 2011 11:47

Nonya - převedla jsem do rozklikávací formy:
http://www.toprecepty.cz/recept/18867-secuanske-ku...

pbarva pbarva

7. 5. 2011 20:14

Nonya, asi ten recept je přizpůsobený Evropě, poněvadž ten originální by tu snědl málokdo, já nevím , ale chuť jídla asi není cítit, jen exploze. Já osobně dávám přednost jídlům jemně pálícím, neberu to jako kritiku, mám rád polemiku a debatu.

Nonya

7. 5. 2011 13:45

pbarva:
Ja nekritizujem tvoj recept ktory je velmi dobry ale secuanska kuchyna je najstiplavejsia z cinskej kuchyne , takze ked tam pojdes nabuduce do tej restauracie opytat sa toho cinana aby ti spravil naozajstne secuanske kura nie ceske - secuanske .A budes tam mat chilli 10 :-!aj s jadierkami.Plus secuansky peper.
Ja som pridal originalnu verziu neprisposobenu na europske 'jemne chute :yes:
www.toprecepty.cz/recept/18867-secuanske-kure-kung-pao/

pbarva pbarva

6. 5. 2011 17:20

Anno, malý protlak , kečup v přiměřené míře, dával jsem od oka, Nonya tento recept jsem vyzuzal od kuchaře Číňana, co vaří v čínské restauraci, obrať se na něho, že dělá něco, co nemá společného ( podle tebe) , mně osobně na názvu nezáleží, ale na chuti.

Nonya

6. 5. 2011 16:58

Kuřecí nudličky po Plzensky, Prazsky vyborne :yes: ale Secuansky to nevidelo ani z rychliku :no:

Anna Kocikova Anna Kocikova

6. 5. 2011 15:56

Recept se mi líbí:-*jen jak velké balení konzervy rajského protlaku,nebo kečupu použít na toto množství masa:-?

Klariska Klariska

6. 5. 2011 14:27

"Po sečuánsku" s omáčkou z rajčat a kečupu? Přiznám se, že to mi ani trochu neštymuje :-(.

chocolate chocolate

6. 5. 2011 13:54

Mně by stoprocentně chutnalo:-p.+4

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kuřecí maso po sečuansku kuře po sečuánsku kuřecí směs po sečuánsku veprove nudlicky po secuansku kuře po sečuánsku recept kachna po sečuansku kachna po sečuánsku recept kureci nudlicky po sečuánsku kuřecí prsa po sečuánsku směs po sečuánsku recept kachna po secuansku krůtí nudličky po sečuánsku kureci kousky po secuansku maso po sečuánsku vepřové maso po sečuánsku krůtí po sečuánsku kachní prsa po sečuánsku kruti maso po sečuansku kuřecí nudličky recepty

Suroviny: prsa kuřecí, cibule, olej, sůl, pepř mletý, mrkev, paprika čerstvá zelená, bylinky, cukr, rajče, omáčka sojová, protlak rajčatový, česnek, bambusové výhonky, chilli paprika čerstvá

TopRecepty.cz

Kuřecí nudličky po Sečuánsku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qVgD