Nutriční hodnoty (Plitvický štrúdl)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 29 020 kJ / 6 936 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 178,23 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 60,96 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 117,27 g |
| Tuky | 283,77 g |
| – nasycené | 44,35 g |
| – nenasycené | 205,12 g |
| –– mononenasycené | 99,66 g |
| –– polynenasycené | 105,46 g |
| ––– omega 3 | 9,74 g |
| Vláknina | 77,50 g |
| Cholesterol | 633 mg |
| Sodík | 1,00 g |
| Sůl | 2,44 g |
| Sacharidy | 878,53 g |
| – cukry | 440,98 g |
| ––– laktóza | 31,85 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 500 g 500 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 500 g |
| 1 sáček 1 sáček sušeného droždí | Droždí sušené | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | 4 g |
| 1 lžíce 1 lžíce krupicového cukru | Cukr bílý | 12 g |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 150 g 150 g zakysané smetany (nebo bílého jogurtu) | Smetana kravská zakysaná 12% | 150 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 100 ml 100 ml oleje | Olej řepkový | 100 ml |
| 200 ml 200 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 200 ml |
| 300 g 300 g mletého máku | Mák modrý mletý | 300 g |
| 150 ml 150 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 150 ml |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 sáček 1 sáček vanilkového cukru | Cukr vanilkový | 8 g |
| 50 g 50 g rozinek (namočených v rumu) | Rozinky | 50 g |
| 250 g 250 g měkkého tvarohu | Tvaroh polotučný | 250 g |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| 150 g 150 g krupicového cukru | Cukr bílý | 150 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 50 g 50 g sušených brusinek (namočených v rumu) | Brusinky sušené | 50 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krupice | Krupice pšeničná hrubá | 30 g |
| olej na potření | Olej řepkový | |
| voda na potření | Voda | |
| moučkový cukr na posypání | Cukr bílý |