Nutriční hodnoty (Staročeská bramboračka sklínka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 1 380 kJ / 330 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 14,48 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 10,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,48 g |
| Tuky | 11,34 g |
| – nasycené | 7,06 g |
| – nenasycené | 4,06 g |
| –– mononenasycené | 1,03 g |
| –– polynenasycené | 3,03 g |
| ––– omega 3 | 0,52 g |
| Vláknina | 8,05 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 39,65 g |
| – cukry | 5,95 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 hrst 1 hrst sušených hub (nebo čerstvých) | Houby sušené směs | |
| 3 3 brambory | Brambor zimní | 150 g |
| 2 lžíce 2 lžíce krup (nebo pohanky, jáhly) | Kroupy ječné | |
| 1 1 mrkev | Mrkev čerstvá | 50 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 1/4 1/4 celeru | Celer bulva čerstvá | 135 g |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 2 stroužky 2 stroužky česneku | Česnek čerstvý | 14 g |
| 3 lžíce 3 lžíce másla | Máslo kravské | 30 g |
| 1,5 l 1,5 l vývaru (nebo vody) | Vývar masový | 1500 ml |
| čerstvá zelenina sezonní (dle chuti) | Okurka salátová čerstvá | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| majoránka | Majoránka sušená | |
| petrželka | Petržel nať čerstvá | |
| libeček | Libeček čerstvý | |
| pažitka | Pažitka čerstvá | |
| dobromysl | Oregano sušené |