Nutriční hodnoty (Kančí se šípkovou podle Romana Vaňka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 735 kJ / 1 849 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 257,35 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 249,84 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 7,51 g |
| Tuky | 52,03 g |
| – nasycené | 17,33 g |
| – nenasycené | 25,92 g |
| –– mononenasycené | 17,54 g |
| –– polynenasycené | 8,38 g |
| ––– omega 3 | 0,88 g |
| Vláknina | 23,45 g |
| Cholesterol | 1,26 g |
| Sodík | 1,13 g |
| Sůl | 2,57 g |
| Sacharidy | 39,02 g |
| – cukry | 20,71 g |
| ––– laktóza | 3,80 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg kančího masa vcelku | Kanec kýta | 1000 g |
| 2 2 mrkve | Mrkev čerstvá | 100 g |
| 1/2 1/2 menšího celeru | Celer bulva čerstvá | 270 g |
| 1 1 petržel | Petržel kořenová čerstvá | |
| 2 2 cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 1 1 polévková lžíce švestkových povidel | Povidla | |
| 3 3 polévkové lžíce šípkové marmelády | Marmeláda šípková | |
| 1-2 1-2 polévkové lžíce cukru ( pokud použijeme šípkovou zavařeninu, tak dáme cukru méně, asi 1 PL ) | Cukr bílý | |
| 1-2 1-2 polévkové lžíce octa | Ocet lihový | |
| 15 kuliček 15 kuliček černého pepře | Pepř černý | |
| 10 kuliček 10 kuliček nového koření | Nové koření | |
| 10 kuliček 10 kuliček jalovce | Jalovec sušený | |
| 3 3 bobkové listy(je dobré použít vajíčko na koření) | Vejce slepičí | 210 g |
| pár snítek snítek čerstvého tymiánu | Tymián čerstvý | |
| 250 ml 250 ml červeného vína | Víno červené suché | 250 ml |
| máslo | Máslo kravské | |
| sádlo | Sádlo vepřové | |
| máslová jíška | Jíška máslová | |
| sůl | Sůl mořská | |
| cca 100 ml cca 100 ml smetany nebo i méně | Smetana kravská sladká 12% | 100 ml |