Pikantní švestkové chutney
Omáčka netradiční chuti, která se hodí na léto ke grilování nebo v zimě jako doplněk svátečního prkýnka s uzeninou a sýry. Švestky, koření a víno spolu prostě ladí. Přidáním chilli papričky získá chutney pálivý říz.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 10 180 kJ / 2 433 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 20,76 g |
Tuky | 13,01 g |
Vláknina | 49,69 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 12,11 g |
Sůl | 30,00 g |
Sacharidy | 514,85 g |
Postup přípravy
Krok 1: Švestky omyjeme, očistíme, vypeckujeme, a nakrájíme na menší kousky.
Krok 2: Do hrnce se silným dnem vložíme švestky, zasypeme cukrem, a za občasného promíchání necháme cukr rozpustit.
Krok 3: Mezitím v hmoždíři natlučeme hřebíček s hořčičnými semínky. Oloupané stroužky česneku spolu s chilli papričkou nasekáme najemno.
Krok 4: Jakmile jsou švestky s cukrem svařené, přidáme postupně všechny zbylé suroviny.
Krok 5: Dusíme, dokud se švestky takřka nerozpadnou a směs nezhoustne. V případě potřeby podlijeme vodou.
Krok 6: Na závěr dochutíme podle potřeby octem, solí a cukrem.
Krok 7: Hotové chutney plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout.
Zveřejněno 5. 9. 2014
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pikantní švestkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrqw
Moje poznámka
Pikantní švestkové chutney
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Rrqw
Nejnovější recepty
Bulgur s cuketou, mrkví, fazolkami a hráškem
Přidáno před 15 hodinami
Zapečené brambory s krkovicí podle Pepy Nemravy
Přidáno před 20 hodinami
Zdravý cuketový nákyp
Přidáno před 20 hodinami
Dalgona sušenky
Přidáno před 21 hodinami
Hovězí kostky po znojemsku
Přidáno 8. 7. 2025 13:32
Pečivo z bramborového těsta
Přidáno 8. 7. 2025 08:55
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí nugetky v bazalkovém těstíčku
Nanda91 před 1 minutou
Kuřecí medailonky v bramborovo-sýrovém těstíčku
Sahula před 9 hodinami
Borůvkový táč
PavelR před 10 hodinami
Mleté řízky s Hermelínem v pivním těstíčku
Sahula před 10 hodinami
Kuře, brambory a kysané zelí v remosce
Legoun před 10 hodinami
Hermelín s houbami
Sahula před 10 hodinami
Jablečno-rybízový koláč
svidrnochovas@seznam.cz před 10 hodinami
Moc dobré naložené kuřecí maso
lunav1 před 11 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Ajisek před 12 hodinami
Banánová bábovka
Noumik před 12 hodinami
Tématické fráze:
švestkové čatní,
chutney ze švestek,
pikantni svestkove catni,
švestkové víno recept,
švestkové chutney s chilli,
švestkové čatný,
domácí švestkové víno,
chutney recept,
čatní ze švestek,
recept na chutney ze švestek,
švestkové chatney,
švestkove vino,
švestkové chatny,
švestkové chatni,
chutney,
švestkové čatní s chilli,
švestkové chutnay,
švestkove vino recepty,
chatny ze švestek,
čatni švestkove
Suroviny:
švestky,
cukr třtinový,
zázvor mletý,
česnek,
chilli paprika čerstvá,
koření hřebíček,
skořice mletá,
ořech muškátový strouhaný,
ocet vinný červený,
víno červené,
semínka hořčičná,
sůl
Komentáře (8)