Pikantní švestkové chutney

danielle72 Kuchařka: danielle72

Zavařeniny 7 názorů

Suroviny

1,5 kg vypeckovaných omytých švestek
asi 300 g třtinového cukru
1 lžička mletého zázvoru
3 stroužky drceného českého česneku
2 nasekané chilli papričky (nemusí být)
10 v hmoždíři utlučených hřebíčků
2 lžičky mleté skořice
1/4 lžičky strouhaného muškátového oříšku
1/2 hrnku červeného vinného octa
1/2 hrnku červeného vína
2 lžíce utlučených hořčičných semínek
podle chuti asi 2 lžičky soli
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Švestky můžeme pokrájet na menší kousky a v kastrolu se silnějším dnem je smícháme s cukrem. Na středním ohni cukr s ovocem rozpustíme a přidáme ostatní suroviny.



    Dusíme, dokud se švestky téměř nerozpadnou a směs nezhoustne. Pokud je to nutné, můžeme občas podlít několika lžícemi vody.



    Na konci ochutnáme, podle potřeby ještě okyselíme, dosladíme nebo dosolíme. Plníme do čistých suchých sklenic, zavíčkujeme a otočíme víčkem dolů. Necháme vychladnout. Podáváme nejdříve po týdnu k sýrům, grilovaným masům nebo uzeninám.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 144 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Pikantní švestkové chutney

  • Jana Jana(neregistrovaná)

    Ubrala jsem česnek a místo toho přidala červenou cibuli. V rámci úspory času jsem to pekla v troubě jako pečená povidla a pak rozmixovala. Výsledek je super, už se těším na konzumaci se svojí oblíbenou vepřovou panenkou nebo sýry. :-)

    Odpovědět

  • ahalloween ahalloween(neregistrovaný)

    VYNIKAJÍCÍ A JEDNODUCHÉ:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

  • magdalenka magdalenka

    Peknučké... myslím, že to malé množstvo cesnaku na 1.500 g už vylúpaných sliviek by som dala tiež. A dlhším varom už ho tam tak necítiť, len ten podtón...pre istotu si ukladám, páči sa mi recept.

    Odpovědět

  • Teri77 Teri77

    No to bude lahůdka :-) Vyzkouším :yes:

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72(autor receptu)

    Danca: Díky, Dani:-K Nám tam chutná, ale určitě to bude dobré i bez česneku. Ostatně, kdyby někomu chyběl, může si tam třeba strouhnout až při servírování trošku čerstvého;-)

    Odpovědět

  • Danca Danca

    Asi před třemi lety jsem dělala něco hooodně podobného. "Neseděl" nám v tom ten česnek, ačkoliv ho jinak máme rádi, takže loni jsem zkusila bez česneku (ale chilli jsem použila ), taky méně hřebíčku a výborné:-p:-p:yes: Pochopitelně záleží na individuální chuti...;-):-K

    Odpovědět

Tématické fráze: švestkové čatní chutney ze švestek pikantni svestkove catni švestkové víno recept švestkové chutney s chilli švestkové čatný domácí švestkové víno chutney recept čatní ze švestek recept na chutney ze švestek švestkové chatney švestkove vino švestkové chatny švestkové chatni chutney švestkové čatní s chilli švestkové chutnay švestkove vino recepty chatny ze švestek čatni švestkove