Nutriční hodnoty (Kořeněný jablečný koláč (Apple Pie))
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 8
| Energie | 9 639 kJ / 2 304 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 30,34 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 1,02 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 29,32 g | 
| Tuky | 126,96 g | 
| – nasycené | 78,90 g | 
| – nenasycené | 45,04 g | 
| –– mononenasycené | 38,52 g | 
| –– polynenasycené | 6,52 g | 
| ––– omega 3 | 0,89 g | 
| Vláknina | 28,57 g | 
| Cholesterol | 370 mg | 
| Sodík | 42 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 245,69 g | 
| – cukry | 82,41 g | 
| ––– laktóza | 1,16 g | 
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství | 
|---|---|---|
| 225 g 225 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 225 g | 
| 145 g 145 g másla /hery | Máslo kravské | 145 g | 
| špetka špetka soli | Sůl mořská | |
| troška studené vody | Voda | |
| 5 5 jablek | Jablko čerstvé | 750 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky skořice | Skořice ceylonská | 4 g | 
| 1/2 lžičky 1/2 lžičky muškátového oříšku | Muškátový oříšek | 2.5 g | 
| 1/4 lžičky 1/4 lžičky kardamomu | Kardamom prášek | 1.25 g | 
| 1/2 lžičký 1/2 lžičký hřebíčku | Hřebíček | 2.5 g | 
| Dle chuti (a sladkosti jablek) cukr | Cukr bílý | |
| jablečný ocet nebo citrónová šťáva | Ocet jablečný |