Nutriční hodnoty (Dvojbarevná vánočka)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 18 373 kJ / 4 391 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 111,49 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 34,36 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 77,13 g |
| Tuky | 137,54 g |
| – nasycené | 73,90 g |
| – nenasycené | 52,58 g |
| –– mononenasycené | 41,83 g |
| –– polynenasycené | 10,75 g |
| ––– omega 3 | 1,08 g |
| Vláknina | 31,47 g |
| Cholesterol | 1,10 g |
| Sodík | 415 mg |
| Sůl | 0,85 g |
| Sacharidy | 661,13 g |
| – cukry | 246,20 g |
| ––– laktóza | 11,74 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 600 g 600 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 600 g |
| 120 g 120 g krupicového cukru | Cukr bílý | 120 g |
| 1 1 vanilkový cukr | Cukr vanilkový | |
| 220 ml 220 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 220 ml |
| 30 g 30 g čerstvého droždí | Droždí pekařské lisované | 30 g |
| 2 2 vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 120 g 120 g másla | Máslo kravské | 120 g |
| 2 hrsti 2 hrsti rozinek (nebo kandované ovoce) | Rozinky | 100 g |
| 30 ml 30 ml rumu (na namočení rozinek) | Rum | 30 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| kůra z 1/2 citronu | Citronová kúra čerstvá | |
| 2 lžíce 2 lžíce kakaa | Kakao prášek | 50 g |
| 1 1 vejce na potření | Vejce slepičí | 70 g |