Nutriční hodnoty (Vegetariánské chilli s pečenými batáty)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 143 kJ / 1 229 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 32,16 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 32,16 g |
| Tuky | 64,93 g |
| – nasycené | 4,85 g |
| – nenasycené | 57,07 g |
| –– mononenasycené | 39,65 g |
| –– polynenasycené | 17,42 g |
| ––– omega 3 | 5,12 g |
| Vláknina | 36,46 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 51 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 113,95 g |
| – cukry | 38,88 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 2 konzervy 2 konzervy hnědých fazolí (800 g) | Fazole červená ledvina | |
| 1 konzerva 1 konzerva loupaných rajčat (400 g) | Dužina červeného rajčete čerstvá | 425 g |
| 100 g 100 g červené čočky | Čočka červená neloupaná | 100 g |
| 1 1 červená paprika | Paprika červená čerstvá | 150 g |
| chilli paprička (podle chuti) | Chilli paprička čerstvá | |
| 1 1 cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 5 stroužků 5 stroužků česneku | Česnek čerstvý | 35 g |
| 1 lžička 1 lžička římského kmínu | Římský kmín mletý | 7 g |
| 1 lžička 1 lžička mletého koriandru | Koriandr list sušený | 5 g |
| 1 lžička 1 lžička sladké mleté papriky | Paprika červená sušená | 1 g |
| 1 lžíce 1 lžíce rajského protlaku | Protlak rajčatový | 15 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 1 svazek 1 svazek koriandrové nati | Koriandr listy čerstvé | |
| 3 lžíce 3 lžíce rostlinného oleje (slunečnicový, řepkový) | Olej řepkový | 60 ml |
| limetková šťáva | Šťáva z limetky | |
| batáty | Batáty neloupané | |
| kajenský pepř (nebo pálivá mletá paprika) | Chilli paprička mletá | |
| drcený kmín | Kmín mletý | |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| olej na potření | Olej řepkový |