Nutriční hodnoty (Ovocný koláč ve skle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
Energie | 7 264 kJ / 1 736 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,72 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,60 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 23,13 g |
Tuky | 73,45 g |
– nasycené | 45,55 g |
– nenasycené | 26,24 g |
–– mononenasycené | 22,54 g |
–– polynenasycené | 3,70 g |
––– omega 3 | 0,32 g |
Vláknina | 18,13 g |
Cholesterol | 217 mg |
Sodík | 1,61 g |
Sůl | 4,00 g |
Sacharidy | 235,99 g |
– cukry | 102,87 g |
––– laktóza | 0,68 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
2-3 hrnky 2-3 hrnky ovoce podle chuti | Jahody čerstvé | 625 g |
3/4 hrnku 3/4 hrnku polohrubé mouky | Mouka pšeničná polohrubá | 187.5 g |
1/4 hrnku 1/4 hrnku hnědého cukru | Cukr třtinový | 62.5 g |
lžička lžička prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
1/2 lžičky 1/2 lžičky soli | Sůl mořská | 4 g |
70-100 g 70-100 g másla | Máslo kravské | 85 g |
4 skleničky 4 skleničky 4 zavařovací skleničky ovoce(obsah cca 250 ml) | ||
zakysaná smetana (nebo tvarohový slazený krém - cokoliv podle sladkosti ovoce) | Smetana kravská zakysaná 12% |