

Babka z jablek
Suroviny 6 porcí
- 600 g jablek
- 4 vejce
- 120 g cukru
- 2 dl smetany
- 80 g hladké mouky
- skořice
- máslo na vymazání formy
Postup přípravy receptu
Jednu polovinu jablek nastrouháme a druhou polovinu nakrájíme na malé kostičky.
Do mísy vložíme žloutky, cukr, smetanu, skořici, nastrouhaná jablka a vše dobře promícháme. Přidáme mouku, na kostičky nakrájená jablka, promícháme a nakonec vmícháme sníh z bílků.
Máslem vymazanou formu naplníme připravenou směsí a pečeme dorůžova. Po upečení pocukrujeme.
Poznámka od kuchařky
Hodí se jako hlavní chod nebo jako dezert. Chutná teplý i za studena.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Babka z jablek
-
casino: Ďakujem.
-
"Babka z jablek"
tejaja:
No, není babka jako babka, že
Vy račte být čestná výjimka potvrzující zde zhusta praktikovanou skutečnost o bezskrupulózním vkládání duplicitních receptů...
Přijměte mou poklonu -
RubyRom:
No, ja som si recept opísala z knihy, až keď som mala navarené, nafotené a zjedené a chcela som recept pridať, som zistila, že už je tu od teba.
Ale nič to nemení na veci, že je to výborné, dobre, že si to tu dala.
-
tejaja: Děkuji za vyzkoušení receptu a za foto
-
Ani som nevedela, že tu ten recept je. Ja som si ho našla v knihe "2000 receptů z české a zahraniční kuchyně". Presne ten istý rozpis surovín a postup, takže môžem s kľudným svedomím povedať, že je to výborná záležitosť.
Pridávam fotku a samozrejme bodík, recept si to zaslúži.
-