Opilá cuketa

feferonka Kuchařka: feferonka

Doba přípravy: cca 1/2 hodiny 4 porce Zeleninová jídla 0 názorů

Suroviny

1 kg cukety
2 párky
2 cibule
2 lžíce oleje
1 lžička - 1 lžíce kari koření
sůl
2 dl bílého vína
1 lžička Solamylu
3-4 rajčata
alternativně i chilli paprička
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Cukety omyjeme, oloupeme a nakrájíme na kostky. Párky pokrájíme na kolečka, cibuli na kostičky.
    Oloupaná rajčata pokrájíme na kostky. V pánvi rozpálíme olej, osmahneme cibuli, pak přidáme opéct párky a nakonec přihodíme cuketu a rajčata.

  2. Přidáme kari koření, osolíme, podlijeme bílým vínem a dusíme, až je cuketa měkká. Ke konci přidáme Solamyl rozmíchaný v deci vody a ještě chviličku povaříme.

  3. Podáváme s rýží nebo s plátky bílé veky. Pokud máme hodně pálivé, můžeme podávat také s troškou bílého jogurtu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Opilá cuketa

K receptu nejsou žádné komentáře.