Nutriční hodnoty (Cilbir - turecké ztracené vejce v jogurtu)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 861 kJ / 206 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 17,11 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,69 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,42 g |
| Tuky | 10,41 g |
| – nasycené | 3,36 g |
| – nenasycené | 4,49 g |
| –– mononenasycené | 3,46 g |
| –– polynenasycené | 1,03 g |
| ––– omega 3 | 0,03 g |
| Vláknina | 0,98 g |
| Cholesterol | 277 mg |
| Sodík | 171 mg |
| Sůl | 0,31 g |
| Sacharidy | 10,81 g |
| – cukry | 8,15 g |
| ––– laktóza | 7,01 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 150 g 150 g bílý jogurt | Jogurt kravský bílý 1,5% | 150 ml |
| 1 1 vejce | Vejce slepičí | 70 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| 1 stroužek 1 stroužek česneku | Česnek čerstvý | 7 g |
| 1 1 polévková lžíce másla nebo olivový olej | Máslo kravské | 1 g |
| mletá červená paprika | Paprika červená sušená | |