Nutriční hodnoty (Spaghetti carbonara)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 2
| Energie | 5 308 kJ / 1 269 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,84 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 26,04 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 34,80 g |
| Tuky | 27,64 g |
| – nasycené | 6,84 g |
| – nenasycené | 12,10 g |
| –– mononenasycené | 9,06 g |
| –– polynenasycené | 3,04 g |
| ––– omega 3 | 0,17 g |
| Vláknina | 29,50 g |
| Cholesterol | 777 mg |
| Sodík | 333 mg |
| Sůl | 0,65 g |
| Sacharidy | 187,10 g |
| – cukry | 7,20 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 220 g 220 g špaget n 5 Barilla | Špagety pšeničné | 220 g |
| 100 100 g guanciale na kostičky | ||
| 3 3 vejce | Vejce slepičí | 210 g |
| 2 2 vrchovaté polévkové lžíce nastrouhaného Pecorino Romano | Pecorino | |
| 2 2 vrchovaté polévkové lžíce nastrouhané Gran Moravia | Parmezán | |
| plátky plátky na ozdobení | ||
| 2 2 malé stroužky česneku na tenké plátky | Česnek čerstvý | 140 g |
| čerstvě mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| čerstva bazalka na ozdobu | Bazalka čerstvá |