Kari z červené čočky

Angel 666 Kuchařka: Angel 666

Doba přípravy: 30 minut 4 porce Luštěniny 14 názorů

Suroviny

300 g červené čočky
2 lžíce sezamového oleje
1 cibule
2 stroužky česneku
kousek čerstvého zázvoru (asi 5 cm)
2 lžičky červené kari pasty
1 lžička kari koření
1 lžička římského kmínu roztlučená v hmoždíři
400 g rajčatového pyré (passaty)
300 ml kokosového mléka
sůl
hrst čerstvého koriandru
Recept si zatím oblíbilo 12 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Propláchnutou čočku dáme vařit podle návodu na obalu.

  2. V pánvi rozehřejeme olej a vhodíme cibuli, česnek a zázvor, vše nakrájené nadrobno. Jakmile cibule zesklovatí, přimícháme kari pastu, kari koření a římský kmín. Necháme asi minutu restovat.

  3. Pak do pánve přilijeme rajčatové pyré, kokosové mléko a vše osolíme.
    Nakonec přimícháme vařenou čočku a můžeme vypnout.
    Porce na talíři posypeme čerstvými lístky koriandru. (Nahradila jsem natí jarní cibulky.)
    Podáváme s vařenou rýží.

Poznámka

Recept je z nového čísla magazínu Albert v kuchyni, vařila jsem z poloviční dávky a byly toho dvě poctivé porce. Je to výborné :o)

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 79 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Kari z červené čočky

Tématické fráze: červená čočka na kari kari z červené čočky čočka na kari červená čočka s kari červená čočka recept červená čočka karí kari čočka čočka s kari recept cocka na kari recepty z červené čočky červena čočka recepty červenáčočka čočka recept recepty cervena cocka polévka z červené čočky červená čočka recept na červenou čočku kari s červené čočky čočka červená recepty recepty na cervenou cocku

Zapomněl/a jsem heslo