Nutriční hodnoty (Těstoviny s rukolou a špenátem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 3
| Energie | 9 885 kJ / 2 362 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 85,67 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 41,20 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 44,47 g |
| Tuky | 98,47 g |
| – nasycené | 55,88 g |
| – nenasycené | 25,84 g |
| –– mononenasycené | 22,68 g |
| –– polynenasycené | 3,16 g |
| ––– omega 3 | 1,00 g |
| Vláknina | 18,13 g |
| Cholesterol | 204 mg |
| Sodík | 1,44 g |
| Sůl | 3,50 g |
| Sacharidy | 274,33 g |
| – cukry | 49,47 g |
| ––– laktóza | 18,20 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 300 g 300 g těstovin typu tagliatelle (nebo pappardelle) | Tagliatelle pšeničné | 300 g |
| 100 g 100 g strouhaného parmazánu (nebo Grana Padano či Gran Moravia) | Parmezán | 100 g |
| 400 ml 400 ml smetany | Smetana kravská sladká 12% | 400 ml |
| 1 svazek 1 svazek pažitky (asi 20 g) | Pažitka čerstvá | 50 g |
| 100 g 100 g rukoly | Rukola čerstvá | 100 g |
| 50 g 50 g mladých špenátových listů | Špenát čerstvý | 50 g |
| 50 g 50 g sušených rajčat | Dužina červeného rajčete sušená | 50 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý |