Pečená bylinková vepřová kýta

tejaja Kuchařka: tejaja

Doba přípravy: 100 min 6 porcí Vepřové maso 3 názory

Suroviny

kus vepřové kýty (tzv. ořech)
4 stroužky česneku
1 lžička majoránky
1 lžička mletého kmínu
1/2 lžičky rozmarýnu
sůl
1/2 lžičky tymiánu
100 g másla
olej
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Prelisovaný cesnak, majoránku, rascu, soľ, rozmarín a tymián dobre premiešame v mištičke.

  2. Mäso potrieme jemne olejom a obalíme koreninami zo všetkých strán.

  3. Mäso uložíme do pekáča, obložíme plátkami masla a podlejeme vriacou vodou.

  4. Zakryté pečieme pri 200°C cca 90 minút. Počas pečenia kontrolujeme, či netreba podliať. Ak zakrývame alobalom, necháme pred koncom pečenia 10 min odkryté, aby sa urobila navrchu pekná farba. Jenské sklo netesní tak dobre, mäso sa ofarbí aj pod pokrievkou.

  5. Upečené narežeme na plátky a podávame so zemiakmi a dusenou červenou kapustou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Ohodnoťte recept: Pečená bylinková vepřová kýta

Tématické fráze: vepřová kýta ořech pečena veprova kyta vepřová kýta ořech recepty veprova kyta pecena vepřová kýta recepty veprova kyta vepřová kyta orech recept vepřová kýta na rozmarýnu pecena veprova kyta na kmíně pečená vepřová kyta recept vepřová kýta na bylinkách nakládaná vepřová kýta pečená kýta pecena vepřová kýta ořech recepty kyta orech recept vepřový kýta ořech recept vepřová kýta ořech pečená vepřová kýta na cesneku kyta na bylinkach pečené vepřové na bylinkách

Zapomněl/a jsem heslo