Nutriční hodnoty (Zapečené žampiony s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
| Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 28,95 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,97 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
| Tuky | 125,17 g |
| – nasycené | 68,16 g |
| – nenasycené | 55,02 g |
| –– mononenasycené | 47,69 g |
| –– polynenasycené | 7,33 g |
| ––– omega 3 | 0,47 g |
| Vláknina | 4,20 g |
| Cholesterol | 213 mg |
| Sodík | 3,65 g |
| Sůl | 9,10 g |
| Sacharidy | 11,53 g |
| – cukry | 9,33 g |
| ––– laktóza | 5,23 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 10 10 menších žampionů (nebo odpovídající množství větších) | Žampion čerstvý | |
| 100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
| 1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
| 100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
| čerstvé bylinky (pažitka, libeček a medvědí česnek) | Petržel nať čerstvá | |
| 1 špetka 1 špetka sušeného tymiánu (k houbám se hodí více sušený) | Tymián sušený | |
| 100 ml 100 ml smetany ke šlehání (i méně) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
| 1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |