Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Zapečené žampiony s nivou)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 1

Energie5 406 kJ /
1 292 kcal
Bílkoviny28,95 g
– z toho živočišné bílkoviny27,97 g
– z toho rostlinné bílkoviny0,98 g
Tuky125,17 g
– nasycené68,16 g
– nenasycené55,02 g
–– mononenasycené47,69 g
–– polynenasycené7,33 g
––– omega 30,47 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 213 mg
Sodík 3,65 g
Sůl9,10 g
Sacharidy11,53 g
– cukry9,33 g
––– laktóza5,23 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
10 10 menších žampionů (nebo odpovídající množství větších) Žampion čerstvý
100 g 100 g slaniny Špek 100 g
1 1 menší cibule Cibule čerstvá 70 g
100 g 100 g nivy Niva 50% t. v s. 100 g
čerstvé bylinky (pažitka, libeček a medvědí česnek) Petržel nať čerstvá
1 špetka 1 špetka sušeného tymiánu (k houbám se hodí více sušený) Tymián sušený
100 ml 100 ml smetany ke šlehání (i méně) Smetana kravská sladká 30% 100 ml
1 plátek 1 plátek másla Máslo kravské 10 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.