Nutriční hodnoty (Zapečené žampiony s nivou)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 1
Energie | 5 406 kJ / 1 292 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 28,95 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,97 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,98 g |
Tuky | 125,17 g |
– nasycené | 68,16 g |
– nenasycené | 55,02 g |
–– mononenasycené | 47,69 g |
–– polynenasycené | 7,33 g |
––– omega 3 | 0,47 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 3,65 g |
Sůl | 9,10 g |
Sacharidy | 11,53 g |
– cukry | 9,33 g |
––– laktóza | 5,23 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
10 10 menších žampionů (nebo odpovídající množství větších) | Žampion čerstvý | |
100 g 100 g slaniny | Špek | 100 g |
1 1 menší cibule | Cibule čerstvá | 70 g |
100 g 100 g nivy | Niva 50% t. v s. | 100 g |
čerstvé bylinky (pažitka, libeček a medvědí česnek) | Petržel nať čerstvá | |
1 špetka 1 špetka sušeného tymiánu (k houbám se hodí více sušený) | Tymián sušený | |
100 ml 100 ml smetany ke šlehání (i méně) | Smetana kravská sladká 30% | 100 ml |
1 plátek 1 plátek másla | Máslo kravské | 10 g |