Nutriční hodnoty (Zapékané brambory s Hermelínem)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 308 kJ / 1 986 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 97,53 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 72,57 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 24,96 g |
| Tuky | 73,70 g |
| – nasycené | 45,70 g |
| – nenasycené | 24,72 g |
| –– mononenasycené | 17,85 g |
| –– polynenasycené | 6,87 g |
| ––– omega 3 | 0,54 g |
| Vláknina | 32,10 g |
| Cholesterol | 238 mg |
| Sodík | 3,48 g |
| Sůl | 8,65 g |
| Sacharidy | 219,42 g |
| – cukry | 39,72 g |
| ––– laktóza | 19,82 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 1 kg 1 kg brambor | Brambor zimní | 1000 g |
| 2 2 Hermelíny (nebo Camembert) | Hermelín | 200 g |
| muškátový oříšek nebo květ | Muškátový oříšek | |
| mletý pepř | Pepř černý mletý | |
| 3,5 dcl 3,5 dcl mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 350 ml |
| mletý kmín | Kmín mletý | |
| 2 2 střední cibule | Cibule čerstvá | 140 g |
| 100 g 100 g uzeniny (nejlépe domácí uzené slaniny) | Párek vepřový | 100 g |
| 2 lžíce 2 lžíce strouhanky | Strouhanka pšeničná | 30 g |
| sůl | Sůl mořská | |
| petrželová nať | Petržel nať čerstvá |