Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Nutriční hodnoty (Větrníky pečené v košíčku)

Celý recept

Hodnoty jsou přibližné

Porce 9

Energie19 597 kJ /
4 684 kcal
Bílkoviny43,19 g
– z toho živočišné bílkoviny27,39 g
– z toho rostlinné bílkoviny15,80 g
Tuky261,31 g
– nasycené193,01 g
– nenasycené61,58 g
–– mononenasycené52,09 g
–– polynenasycené9,49 g
––– omega 30,62 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 995 mg
Sodík 527 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy537,72 g
– cukry433,86 g
––– laktóza27,66 g
Zapsaná surovina v receptu Surovina pro výpočet Množství
140 g 140 g hrubé mouky Mouka pšeničná hrubá 140 g
1 špetka 1 špetka kypřicího prášku Kypřící prášek
250 ml 250 ml vody Voda 250 ml
1 špetka 1 špetka soli Sůl mořská 1 g
90 g 90 g másla Máslo kravské 90 g
4 4 celá vejce (pokojové teploty) Vejce slepičí 280 g
1 1 vanilkový cukr (nebo pár kapek vanilkového aroma) Cukr vanilkový
500 ml 500 ml mléka (nebo smetany na vaření 10 %) Mléko kravské polotučné 1,5% 500 ml
1 1 Zlatý klas (nebo 50 g maizeny/kukuřičného škrobu) Puding v prášku
1 1 vanilkový cukr (nebo kousek vanilkového lusku) Cukr vanilkový
2-3 2-3 žloutky Vaječný žloutek 57.5 g
6 lžic 6 lžic cukru krupice Cukr bílý 72 g
80 g 80 g másla Máslo kravské 80 g
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru (do másla) Cukr bílý 50 g
2-3 lžičky 2-3 lžičky rumu Rum 12.5 ml
200 g 200 g cukru krupice Cukr bílý 200 g
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33 % (do karamelu) Smetana kravská sladká 30% 200 ml
80 ml 80 ml vody Voda 80 ml
2 špetky 2 špetky soli Sůl mořská 2 g
360 ml 360 ml rostlinné smetany Smetana sójová tekutá 360 ml
4 lžíce 4 lžíce uvařeného karamelu se smetanou Karamel 60 g

Pro výpočet se použijí pouze suroviny se zadaným množstvím.