Nutriční hodnoty (Větrníky pečené v košíčku)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 9
Energie | 19 597 kJ / 4 684 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 43,19 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 27,39 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 15,80 g |
Tuky | 261,31 g |
– nasycené | 193,01 g |
– nenasycené | 61,58 g |
–– mononenasycené | 52,09 g |
–– polynenasycené | 9,49 g |
––– omega 3 | 0,62 g |
Vláknina | 4,20 g |
Cholesterol | 995 mg |
Sodík | 527 mg |
Sůl | 1,31 g |
Sacharidy | 537,72 g |
– cukry | 433,86 g |
––– laktóza | 27,66 g |
Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
---|---|---|
140 g 140 g hrubé mouky | Mouka pšeničná hrubá | 140 g |
1 špetka 1 špetka kypřicího prášku | Kypřící prášek | |
250 ml 250 ml vody | Voda | 250 ml |
1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
90 g 90 g másla | Máslo kravské | 90 g |
4 4 celá vejce (pokojové teploty) | Vejce slepičí | 280 g |
1 1 vanilkový cukr (nebo pár kapek vanilkového aroma) | Cukr vanilkový | |
500 ml 500 ml mléka (nebo smetany na vaření 10 %) | Mléko kravské polotučné 1,5% | 500 ml |
1 1 Zlatý klas (nebo 50 g maizeny/kukuřičného škrobu) | Puding v prášku | |
1 1 vanilkový cukr (nebo kousek vanilkového lusku) | Cukr vanilkový | |
2-3 2-3 žloutky | Vaječný žloutek | 57.5 g |
6 lžic 6 lžic cukru krupice | Cukr bílý | 72 g |
80 g 80 g másla | Máslo kravské | 80 g |
2 lžíce 2 lžíce moučkového cukru (do másla) | Cukr bílý | 50 g |
2-3 lžičky 2-3 lžičky rumu | Rum | 12.5 ml |
200 g 200 g cukru krupice | Cukr bílý | 200 g |
200 ml 200 ml smetany ke šlehání 33 % (do karamelu) | Smetana kravská sladká 30% | 200 ml |
80 ml 80 ml vody | Voda | 80 ml |
2 špetky 2 špetky soli | Sůl mořská | 2 g |
360 ml 360 ml rostlinné smetany | Smetana sójová tekutá | 360 ml |
4 lžíce 4 lžíce uvařeného karamelu se smetanou | Karamel | 60 g |