Nutriční hodnoty (Chutné vafle)
Celý recept
Hodnoty jsou přibližné
Porce 4
| Energie | 5 865 kJ / 1 402 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 53,61 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 27,74 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 25,88 g |
| Tuky | 44,62 g |
| – nasycené | 20,79 g |
| – nenasycené | 18,02 g |
| –– mononenasycené | 13,75 g |
| –– polynenasycené | 4,27 g |
| ––– omega 3 | 0,39 g |
| Vláknina | 6,75 g |
| Cholesterol | 600 mg |
| Sodík | 722 mg |
| Sůl | 1,72 g |
| Sacharidy | 193,05 g |
| – cukry | 38,65 g |
| ––– laktóza | 14,90 g |
| Zapsaná surovina v receptu | Surovina pro výpočet | Množství |
|---|---|---|
| 225 g 225 g hladké mouky | Mouka pšeničná hladká | 225 g |
| 2/3 2/3 kypřicího prášku do pečiva | Kypřící prášek | |
| 2-3 lžičky 2-3 lžičky cukru krupice | Cukr bílý | 12.5 g |
| 300 ml 300 ml mléka | Mléko kravské polotučné 1,5% | 300 ml |
| 1 špetka 1 špetka soli | Sůl mořská | 1 g |
| 2 2 menší vejce | Vejce slepičí | 140 g |
| 2-3 lžíce 2-3 lžíce rozpuštěného másla | Máslo kravské | 25 g |
| olej na potření (pokud je třeba) | Olej řepkový | |
| jahody | Jahody čerstvé | |
| šlehačka | Šlehačka 35% | |
| moučkový cukr | Cukr bílý |